iclod 3În ultimele săptămâni, impresionanta bază sportivă din Iclod s-a bucurat de găzduirea unui număr semnificativ de evenimente sportive. La mijlocul lunii februarie a fost inaugurată tabela de marcaj electronică recent-instalată, cu ocazia unui meci disputat între echipa localităţii Fundătura şi cea din Căşeiu. Vulturii din Fundătura au câştigat, în urma loviturilor de la 11 metri, spre bucuria suporterilor.
Pe lângă amicalele de sâmbătă, 11 februarie, duminică, 12 februarie, la Iclod s-au disputat două alte mari meciuri, finalele Cupei României, zona Dej şi Gherla. Începând cu ora 12.00, au intrat pe teren cei de la Biruinţa Mică şi Someşul Căşeiu (zona Dej), după care a urmat întâlnirea dintre formaţiile Vulturul Real Fundătura şi Viitorul Stoiana (zona Gherla).
“Finala Cupei României, faza județeană, zona Gherla, a fost un joc deosebit, de referință în cariera mea de arbitru! 3-0 la pauză, 3-3 scor după 90 minute, 4-4 min 105 şi 5-4 în minutul 111! Două penalti-uri ratate, unul în minutul 93 la scorul de 3-3! Felicit ambele echipe pentru spectacolul oferit şi domnului primar al comunei Iclod Emil Pîrţoc pentru organizarea ireproșabilă!” aprecia Iosif Cîmpan.
Menţionăm că în prezent toate echipele comunei Iclod îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu la Baza Sportivă Iclod, iar echipele din zonă folosesc aceeaşi bază pentru meciurile de pregătire, datorită condiţiilor foarte bune pe care le oferă chiar şi în perioada de iarnă. În cursul lunii februarie au intrat pe teren fotbaliştii echipelor din comuna Căşeiu, Mica, Floreşti, Gilău, dar şi din Cluj, Gherla, Dej.
Totodată, aşa cum aprecia primarul Emil Pîrţoc, afluenţa publicului a fost peste aşteptări în această perioadă la meciurile disputate.
Însă pentru ca această investiţie de peste 2,5 milioane să poată să deservească cât mai multe activităţi sportive, este imperativ ca toţi cei care îi trecem pragul, indiferent că suntem sportivi sau suporteri, să respectăm câteva reguli de bun-simţ. “Sper să avem maturitatea și decenţa de a respecta aceste reguli!”, preciza domnul primar Emil Pîrţoc.

Campioana la rugby se antrenează la Iclod!
Trecând de la fotbal la rugby, în prezent, CSM Baia-Mare, echipa de rugby campioană a României, se pregăteşte pe terenul din Iclod, drept dovadă că în comuna clujeană infrastructura sportivă depăşeşte standardele multor municipii din ţară.
Zilele acestea, în Baza Sportivă se pregăteşte şi naţionala U20 a României, care este cazată la Gherla şi se antrenează la Iclod în vederea întâlnirilor internaţionale din cadrul Campionatul European din Franţa. Joi, 2 martie, lotul va face o vizită la Primăria Iclod. Tot atunci, primarul comunei va fi gazda unei întâlniri la care vor participa şi foşti mari rugby-şti din Cluj.

Ziua de 8 Martie este cel mai potrivit prilej pentru a transmite cele mai frumoase gânduri pentru toate mamele, soțiile, femeile din viețile noastre!
La mulţi ani, doamnelor şi domnişoarelor!
Primar Iclod,
Emil Pîrţoc