# „Renovare și dotare Centru Comunitar Integrat Hârtiești

comunicat hartiesti 2Comuna HÂRTIEȘTI anunță semnarea contractului de finanțare nr. 905/113/CCI/13.12.2023 pentru proiectul cu titlul „Renovare și dotare Centru Comunitar Integrat Hârtiești” în cadrul apelului PNNR /2022/C12/MS/I1.4/Centre comunitare integrate, valoarea investiției fiind de 832049,30 lei. Apelul de proiecte este gestionat de  Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C12 – Sănătate, Investiția specifică I1.4: Centre Comunitare Integrate.
Prin intermediul acestui proiect, Comuna Hârtiești va pune la dispoziția persoanelor vulnerabile atât servicii medicale, cât și sociale.

leresti 1De „Dragobete” - Ziua Iubirii la români, comunitatea din Lerești a sărbătorit cum se cuvine, la „Balul Gospodarilor”. Organizat la Căminul Cultural Lerești, evenimentul a subliniat dragostea pentru portul popular a cetățenilor din localitate, apropierea de tradițiile strămoșești, de muzica tradițională și de tot ceea ce înseamnă autenticitate. Deschiderea balului, cu o tobă - a anunțat și începutul primăverii, al reînnoirii și perpetuării. Nu au lipsit din momentul festiv de început rugăciunea „Tatăl Nostru” și intonarea Imnului Național, evocând credința și patriotismul, cele două ancore ale poporului nostru și temelia supraviețuirii de atâtea veacuri.

schitu golesti 1Cu ocazia sărbătorii tradiționale românești „Dragobetele”, în data de 24 februarie, la Căminul Cultural „Emilian Cortea” din Schitu Golești a avut loc un spectacol organizat de cadrele didactice și elevii școlilor din localitate. ”Alături de copiii de la școlile din localitate au fost prezenți membri ansamblului „Hora” și cei al formației „Mugurașul de la Schitu”. S-a dorit o sărbătoare autentică, românească, de aceea toți am purtat costumul popular, iar spectacolul a fost creat special să ne introducă în atmosfera tradițiilor: pe lângă cântece și jocuri, s-au spus snoave, proverbe, zicători. Suntem mândri de păstrarea obiceiurilor și mai ales de faptul că tinerii îmbrățișează cu bucurie aceste manifestări”, a declarat primarul Vasile Miriță.

albotaÎn luna februarie la București s-a desfășurat Adunarea generală a Asociației Comunelor din România, reuniune la care a luat parte și o delegație a ACoR Argeș, în frunte cu președintele filialei, primarul din Albota Ion Dumitru. Manifestarea s-a bucurat de participarea la cel mai înalt nivel a Guvernului României, la discuții luând parte miniștrii cu cele mai importante portofolii în Executiv, în frunte cu primul ministru Marcel Ciolacu.

comunicat de presa# „PNNR: Fonduri pentru România modernă și reformată
# Dezvoltarea durabilă a transportului verde în comunele Hârtiești și Boteni, Județul Argeș- dotarea cu microbuze nepoluante și instalarea stațiilor de reîncărcare
COMUNA HÂRTIEȘTI, Jud. Argeș, în calitate de Lider de proiect, implementează proiectul „Dezvoltarea durabilă a transportului verde în comunele Hârtiești și Boteni, Județul Argeș- dotarea cu microbuze nepoluante și instalarea stațiilor de reîncărcare”, PNNR/2022/C10/l1.1, PNNR/2022/C10/l1.3, Runda 1, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență în baza contractului de finanțare nr. 134680/28.11.2012 încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 - Fondul Local.

vulturesti 1În  comuna Vulturești, va funcționa primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din țara noastră. 300 de tineri din județ vor putea învăța aici cu taxe zero, iar la finalul cursurilor absolvenții vor avea locuri de muncă garantate. ”Vom beneficia de această oportunitate grație Asociației „BookLand”,  care va asigura toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv profesorii, care vor preda după o programă modernă, pentru a forma specialiști pe certificările solicitate de agenții economici din județ.

barla latAdministrația comunei Bârla este decisă să finalizeze în anul 2024 cât mai multe proiecte menite să ofere condiții de trai ridicate, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare fiind prioritară, după cum precizează primarul Gheorghe Voicu. În 2023, administrația publică locală a obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 17 km, iar la începutul acestui an a fost aprobat spre finanțare un alt proiect care prevede lucrări în completarea celor executate prin programul guvernamental.

boteni inalt bunUna dintre prioritățile conducerii Primăriei Boteni acum, la început de an, este înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu localitățile Hârtiești, Vulturești și Davidești, asociere care să implementeze proiectul cu finanțare guvernamentală privind înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în cele patru comune. ”Așa cum am anunțat la finele anului trecut, suntem pe lista celor care au primit finanțare pentru înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Am depus alături de comunele limitrofe amintite documentația pentru înființarea Asociației prin care putem implementa acest proiect, sediul structurii fiind la Boteni.”, declară primarul Vasile Leau.

rociu 2024Începerea lucrărilor la rețeaua de gaze, extinderea rețelei de canalizare și racordarea consumatorilor la aceasta, precum și modernizarea unor drumuri locale sunt principalele obiective de investiții ce vor intra în implementare în comuna Rociu anul acesta. În plus, în 2024 continuă cadastrarea sistematică a suprafețelor de teren din localitate, extravilan și parțial intravilan în satele Gliganu de Jos și Rociu, cu finanțare prin ANCPI. 

leresti latAvând zeci de proiecte de în derulare, în toată localitatea, primarul comunei Lerești, Marian Toader, este de părere că această perioadă este una fără precedent din punct de vedere investițional. ”Am fi ipocriți dacă am spune că traversăm o perioadă rea. Într-adevăr, nu este ușor să obții fonduri, nu avem personal pe cât am avea nevoie dat fiind volumul de muncă, însă și rezultatele sunt pe măsură”, explică edilul șef. Fără a le trece în revistă pe toate, prioritare în acest început de an sunt obiectivele în derulare sau pe cale să înceapă.

stoenestiCa în fiecare an, în luna ianuarie, primul lucru de făcut pentru administrația locală din Stoenești este constituirea bugetului și alocarea sumelor pentru investițiile preconizate. Cifrele sunt oarecum similare celor de anul trecut. ”Vom gospodări cât se poate de eficient sumele de care dispunem, pentru a putea realiza cât mai multe lucruri pentru comunitate. Ne dorim în primul rând sănătate și putere de muncă, pentru a duce la bun sfârșit, ca de obicei, tot ceea ce ne-am propus”, declară primarul Ion Marin.
suici lat nouPrimul proiect care va fi implementat anul acesta în comuna Șuici este modernizarea și eficientizarea energetică a Școlii „Toma Brătianu”, obiectiv realizat cu fonduri europene, prin PNRR. ”Se vor monta panouri fotovoltaice, pompe de căldură, se va face anveloparea clădirii și se va schimba o parte din tâmplărie”, a declarat primarul Constantin Iatagan.
Cele două investiții de anvergură pentru care conducerea administrației locale a obținut fonduri prin Programul „Anghel Saligny” sunt, de asemenea, în grafic.

valea iasului lat bunCu peste 13 proiecte pentru care s-au atras fonduri guvernamentale sau europene de peste 600 de miliarde de lei vechi, și alte investiții din fonduri proprii în derulare, conducerea administrației din comuna Valea Iașului va avea un an plin. ”Lista investițiilor pe care le implementăm este foarte vastă și cuprinde toate domeniile  - de la extinderi rețele de gaze, până la amenajarea de piste pentru biciclete, asfaltări de drumuri și înființare parc fotovoltaic. Suntem pregătiți să facem față valului de muncă ce ne așteaptă, fiindcă rezultatele vor fi pe măsură, în beneficiul cetățenilor”, a  declarat primarul Cristian Enescu.
cocu contractVeste extraordinară pentru locuitorii comunei Cocu, la început de an! Primarul Gheorghe Țucă a semnat, în luna ianuarie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare a proiectului ”Modernizare DC 176 în comuna Cocu” - una dintre cele mai așteptate investiții de către comunitatea locală. Astfel, după numeroase eforturi, modernizarea drumului în lungime de 4,2 km care leagă satul Richițele de centrul comunei va demara în scurt timp.

babana primarieAdministrația din Băbana propune pentru acest an investiții în valoare totală de aproape 37 de milioane de lei. Peste 35 de milioane de lei provin din surse externe (Ministerul Dezvoltării, AFIR, PNNR, CNI), peste 1,8 milioane de la bugetul local, în timp ce Consiliul Județean Argeș co-finanțeză patru investiții cu suma totală de peste 950.000 de lei. 
Iată care sunt obiectivele de investiții propuse la finanțare:

cepariAnul începe pentru conducerea administrației locale din Cepari cu pregătirea licitației pentru introducerea apei și canalizării în satul Cărpeniș. Proiectul a obținut finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. ”Imediat cum semnăm contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, deschidem licitația. Cu puțin noroc, ne putem apuca de lucrările efective din vara acestui an”, spune primarul Cristian Ciobanu.

cetateni primar 2022Dintre toate proiectele de investiții aflate în derulare în comuna Cetățeni, cel mai stringent de finalizat este alimentarea cu apă. Primarul Mugurel Minciună spune că acest proiect a pornit din start cu probleme, existând inadvertențe între documentația tehnică și realitățile din teren. ”Proiectul tehnic era deja contractat și început când am ajuns eu la conducerea Primăriei. Acum, după execuție, se dovedește faptul că, pentru ca sistemul de alimentare cu apă să fie funcțional, mai este nevoie de 3 stații de repompare și 4 vane de reducere a presiunii. Am solicitat la Ministerul Dezvoltării suplimentarea bugetului cu 10 miliarde de lei vechi. Este extrem de important să finalizăm acest obiectiv, pentru că ne ține în loc cu celelalte investiții pe care le avem în derulare: modernizarea infrastructurii rutiere , introducerea canalizării, etc”, a declarat edilul șef.

tigveni latProiectul de asfaltare a aproape 10 km de drumuri comunale, derulat cu bani de la Guvern, prin Programul „Anghel Saligny”, este foarte aproape de finalizare. Investițiile în infrastructura rutieră din Tigveni nu se vor opri însă aici. „Pe proiectul cu fonduri guvernamentale a mai rămas un singur drum de asfaltat, în lungime de 1,2 km. Ne dorim să continuăm campania de reabilitarea infrastructurii rutiere, cu modernizarea drumului Momaia, în lungime de 1,2 km. Vom demara investiția cu bani de la bugetul local, însă am cerut pentru acest obiectiv și sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș.”, spune primarul Constantin Smeu

corbi primar 2023Cu un buget mai mic decât anul trecut, conducerea Primăriei Corbi începe anul fără așteptări spectaculoase, dar cu speranța că toate proiectele demarate - nu puține la număr - vor fi duse la bun sfârșit. Extinderea rețelei de canalizare și introducerea rețelei de alimentare cu gaze sunt cele mai importante proiecte ce urmează a fi implementate începând cu acest an. ”Bugetul pe 2024 nu e cu mult mai mic decât cel de anul trecut, însă având în vedere că toate prețurile au crescut, orice diferență în minus contează. Și așa, bugetul din 2023 a fost unul de supraviețuire, vă dați seama ce greu ne va fi acum cu atâtea proiecte în derulare, pentru care trebuie co-finanțări. În acest sens am solicitat sprijinul financiar al Consiliului Județean”, a declarat primărița Anca Baciu.

gherzan2024... va fi anul unor noi începuturi. Unele alegeri pe care le-am făcut în 2020 (noi sau alți români de bună credință), ne-au adus printre puținele satisfacții, foarte multe nemulțumiri. Începând cu un Președinte care nu a făcut mai nimic pentru țara, exceptând șicanele și apoi combinarea la guvernare a unor partide cu ideologii total diferite, și completând cu decizii ineficiente ale guvernanților, care au dus la proteste de stradă. 

stefan cel mare primar 2023 Pentru a putea continua procesul de modernizare a localității pe care o conduce, primarul din Ștefan cel Mare, Ion Parpală, mizează anul acesta pe finalizarea proiectului de asfaltare a drumurilor, dar și pe demararea unor noi investiții care să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni. În perspectiva aprobării bugetului pe anul în curs, autoritățile comunei Ștefan cel Mare au pus la punct și lista cu obiectivele de investiții pe care doresc să le realizeze în 2024.

davidesti primar bunUnul dintre cele mai ample proiecte pe care primarul din Davidești, Alin Văduva, îl are pentru 2024, este continuarea modernizării infrastructurii rutiere din localitate. Din acest considerent, administrația locală a depus la AFIR o solicitare de finanțare pentru asfaltarea mai multor tronsoane din comună. ”Proiectul depus a întrunit un punctaj foarte bun la evaluare pentru că străzile alese deservesc instituții și firme de interes pentru întreaga comunitate. Tronsoanele propuse spre modernizare sunt:

cosestiNicolae Pană, primarul din Coșești, spune că bugetul pe anul acesta va fi orientat cu precădere către investiții. „Avem obiective în derulare dar și multe proiecte ce vor fi implementate în perioada următoare, astfel că vom dirija resursele financiare către ducerea la bun sfârșit a cea ce ne-am propus în materie de investiții de interes public”, afirmă edilul din Coșești.

albestii de arges”Fără îndoială, spune primarul din comuna Albeștii de Argeș, Gabriel Popa, anul acesta vom finaliza de asfaltat toate drumurile cuprinse în proiectul cu finanțare prin programul Guvernamental Anghel Saligny.” De altfel, conform declarațiilor edilului au fost modernizate mai bine de jumătate din tronsoanele cuprinse în documentație. ”Mai avem vreo 6 km de drumuri de asfaltat, dar în ceea ce privește amenajarea de șanțuri, suntem un pic mai avansați. Asfaltarea drumurilor este una dintre priorități pentru toți membri comunității și ne bucurăm foarte mult că am reușit atragerea de fonduri pentru acest obiectiv atât de dorit”, spune primarul Gabriel Popa.

suseniÎn 2024, la Suseni continuă proiectele de dezvoltare a localității, dar administrația publică locală vine și cu altele noi pentru comunitatea pe care o conduce. Astfel, în scurt timp, imediat ce vremea va permite, vor fi reluate lucrările de modernizare a drumurilor derulate în cadrul proiectului finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”. 12 km de drumuri sunt asfaltați în comuna Suseni pe baza acestui proiect. 

glasul arhanghelului 2Glasul Arhanghelului”, grupul coral înființat la Micești din inițiativa Ștefaniei Păcioianu, a sărbătorit în luna ianuarie trei ani de la înființare. Format din 60 de copii, grupul are în repertoriu colinde, cântări liturgice, pricesne și cântece patriotice, implicându-se, totodată activ în viața bisericii dar și a comunității din localitate. Membrii grupului sunt îndrumați cu dragoste și dedicare de profesorul dirijor Andreea Urs, preoții din cadrul Parohiei Micești și părintele arhidiacon Mihail Bucă.

racaRetrospectiva anului 2023 arată că în comuna Râca au fost finalizate lucrări importante pentru comunitatea locală, printre care modernizarea drumurilor și branșarea gospodăriilor la canalizare. Administrația publică locală nu scade ritmul în 2024 și intenționează să demareze investiții noi, care să vină în sprijinul cetățenilor. Despre toate acestea, într-un interviu cu primarul comunei Râca, Sorin Nicușor Popescu

popestiLa Popești, primarul Ion Mihai are pe agendă, la început de an, mai multe obiective de investiții. Primordială este finalizarea lucrărilor aflate în derulare, dar edilul comunei Popești are în vedere și demararea unor noi proiecte de interes public. ”Anul acesta vom finaliza investițiile în infrastructura de drumuri, și mă refer aici la asfaltarea celor patru străzi cuprinse în proiectul finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”. Vom continua pe strada Biserica Veche în satul Purcăreni și apoi lucrările se vor muta pe străzile Antenelor (sat Slobozia), respectiv Canalului (sat Popești).

slobozia 2024Cu două proiecte importante în derulare și multiple investiții aflate în pragul demarării lucrărilor, administrația publică a comunei Slobozia se află la începutul unui an ce se anunț a fi unul prolific. Totodată, se pregătesc documentațiile pentru noi obiective: realizarea unui parc fotovoltaic și construirea unei săli de sport! Imediat ce vremea se va îmbunătăți, în localitate vor fi reluate lucrările de modernizare a drumurilor, derulate prin Programul ”Anghel Saligny”, precum și cele de modernizare a rețelei de iluminat public, finanțate prin AFM. Pe lângă acestea, conducerea Primăriei Slobozia are pregătite multe alte proiecte, finanțate din sursă externă ori din bugetul propriu, ale căror lucrări sunt programate să înceapă în perioada următoare.

poienarii de muscel lat2024 va fi anul în care în comuna Poienarii de Muscel se vor concretiza investiții mari, fondurile obținute pe axele europene și guvernamentale fiind cele care vor susține materializarea acestora. Nu mai puțin de șapte proiecte are în derulare la momentul actual Primăria Poienarii de Muscel, începerea efectivă a lucrărilor urmând să aibă loc anul acesta. 

darmanesti primar 2După asfaltarea Drumului Castanilor, finalizarea modernizării altor două drumuri intrate în reabilitare pe parcursul anului trecut este una dintre prioritățile administrației din Dârmănești la început de an. Pe Drumul lui Banu a fost deja așternut stratul de asfalt, mai rămânând de executat mici retușuri la rigole. Imediat ce vremea va permite, se va turna covor asfaltic și pe Sfânta Elena.

stolnici latDouă mari proiecte vor intra în execuție anul acesta în comuna Stolnici, investițiile urmând să crească semnificativ nivelul de trai al cetățenilor. Obiectivele vizează infrastructura de utilități (apă și canalizare), dar și cea rutieră. Agenda investițiilor majore la Stolnici este deschisă de proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, derulat cu fonduri europene de SC Apă Canal 2000 SA. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 12 luni, cu o perioadă de garanție de 60 de luni.

bughea de jos primar 1”Un an cu multe provocări!”- așa descrie primarul din localitatea Bughea de Jos, Ion Tănăsescu, perioada ce urmează, făcând referire la investițiile complexe aflate în derulare pe teritoriul comunei. În paralel, se identifică noi surse de finanțare, în vederea implementării de noi proiecte în interesul comunității. ”Avem foarte multe investiții de anvergură în derulare și, concomitent, suntem pregătiți pentru a depune documentații pentru orice apare nou.

sapataContinuarea drumului spre modernizarea localității este principalul obiectiv al conducerii Primăriei Săpata în anul 2024. Dincolo de caracteristica electorală a anului în curs, edilul comunei, Laurențiu Micu, invită cetățenii comunei pe care o conduce să decidă, în perspectiva propriului viitor, realitatea promisiunilor făcute la început de an. 

hartiesti primar 2023 1Din cele 200 de centre comunitare integrate finanțate la nivel de țară, trei se vor înființa în Argeș. Una dintre localitățile care a obținut finanțare din fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv inedit este comuna Hârtiești. ”Un centru comunitar integrat este un centru unde colaborează cabinetele medicilor de familie cu serviciile sociale și servicii educaționale, inclusiv organizații non-guvernamentale, astfel încât să aibă acces la sănătate persoanele vulnerabile preponderent din mediul rural. Prin realizarea unui astfel de centru, se dorește dezvoltarea serviciilor medicale necesare populației.

buzoesti lat bunDotarea instituțiilor publice (primărie, școli), reabilitarea acestora în scopul creșterii eficienței energetice, modernizarea drumurilor, extinderea sistemelor de apă și canalizare și amenajarea unei platforme pentru valorificarea gunoiului de grajd sunt doar o parte dintre proiectele investiționale ce vor intra în implementare în comuna Buzoești în anul 2024. ” Proiectele cu finanțare din sursă externă sunt de o importanță crucială pentru administrațiile locale, care nu ar putea să deruleze investiții de anvergură doar cu bani de la bugetul local. Am mizat pe acest lucru, am întocmit documentații, am depus proiecte și am obținut fonduri. Drept urmare, ne aflăm, la începutul anului 2024, în stadiul în care putem demara execuția majorității proiectelor câștigate”, declară primarul Ion Tănase

schitu golestiZiua Culturii Naționale a fost marcată în comuna Schitu Golești printr-un spectacol concurs organizat de către școlile din localitate. Sub titulatura ”Porni Luceafărul”, evenimentul a marcat ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, dar și ziua Culturii Naționale, fiind organizat la Căminul Cultural „Emilian Cortea” din localitate. „S-au recitat poezii ale poetului nepereche, s-au cântat cântece pe versurile acestuia și a avut loc și un concurs literar. Cred că acest tip de inițiativă merită toată lauda și încurajarea, și felicit toate cadrele didactice și elevii implicați!”, a declarat primarul Vasile Miriță.

nucsoara primarAnul acesta, la Nucșoara, din punct de vedere investițional prioritară este derularea celui de-al doilea proiect finanțat prin Programul ”Anghel Saligny” - asfaltarea drumurilor în satul Slatina. Obiectivul de investiții este cu atât mai important cu cât anul trecut satul a fost racordat la sistemul de alimentare cu apă. După finalizarea procedurilor de achiziție pentru execuția lucrărilor, cel mai probabil în primăvară, acestea vor demara efectiv. 8 km de drumuri locale vor fi asfaltați în satul Slatina. 
micesti latAdministrația din Micești a depus la finele anului trecut la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale un proiect de modernizare a peste 3,2 km de drumuri de interes local. Ar fi vorba de asfaltarea a nu mai puțin de 14 străzi, valoarea investiției ridicându-se la aproximativ 700.000 de euro. „Am depus proiectul în penultima zi a anului trecut - 30 decembrie. În ianuarie anul acesta am primit deja vizită în teren a celor de la AFIR, autoritatea care gestionează astfel de investiții cu bani europeni, și cred că avem mari șanse să obținem finanțarea. Străzile cuprinse în proiect sunt următoarele: Aleea Teișului - Teascului, Aleea Troiței, Aleea Dealu Mare, Aleea Poștei, Aleea Pârvu, Aleea Biserica Evanghelică, Aleea Valea lui Alb, Aleea Pădurii, Aleea Mesteacănului, Aleea Barăcii, Aleea Burtoaica, Aleea Aninoasa, Aleea Măgura, Aleea Biserica Purcăreni”, a detaliat primarul Dumitru Voicu

cicanesti inaltImplementarea proiectului privind înființarea în comună a rețelei de distribuție gaze naturale este, fără îndoială, cea mai importantă provocare pentru administrația din Cicănești. Investiția urmează a se derula în parteneriat cu alte două comune, Tigveni și Sălătrucu. „După apă și canalizare, alimentarea cu gaze va întregi practic infrastructura de utilități a comunei. Este adevărat, banii alocați de Guvern celor trei UAT-uri, în această primă fază - 7,6 milioane de lei, sunt insuficienți, având în vedere gradul de complexitate al unei astfel de investiții. Este însă un prim pas. Cu siguranță, în perioada următoare vor apărea noi oportunități de finanțare - guvernamentale sau europene - pentru acest tip de investiții, în așa fel încât astfel de obiective să poată fi duse la bun sfârșit”, explică primarul din Cicănești, Ion Ionescu. 

bughea de sus 2Lista investițiilor pe care Primăria Bughea de Sus le are deja în derulare, dar și a celor ce vor începe în acest an, este foarte vastă, astfel încât conducerea administrației  a început anul în forță, prioritizând acțiunile, pentru o maximă eficiență. ”Ne așteaptă un an cu multă muncă, dar rezultatele vor fi vizibile cât de curând”, spune primarul Nicolae Tarbă.

recea 2024Demersurile realizate de-a lungul ultimilor ani de reprezentanții administrației locale din Recea pentru a atrage în comună cât mai multe fonduri pentru investiții se concretizează anul acesta prin începerea lucrărilor la mai multe obiective de interes general. Prioritar în 2024 este proiectul de asfaltare a drumurilor în satele Recea și Deagu. 9,5 km de drumuri vor fi asfaltați pe plan local. ”Imediat ce vom avea bugetul aprobat, vom achita taxa la ISC pentru autorizarea lucrărilor și vom emite ordinul de începere a acestora. În primăvară asfaltarea în cele două sate intră în execuție”, declară primarul Doru Dragu

negrasiFără niciun dubiu, 2024 este anul în care în comuna Negrași încep lucrările la unul dintre cele mai așteptate obiective de investiții - sistemul de canalizare. În luna ianuarie, primarul Constantin Alexandru a semnat contractul de execuție a lucrărilor cu firma câștigătoare, iar acestea vor demara imediat cum vremea se va încălzi. Proiectul prevede realizarea sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate menajere în satele Negrași, Buta și Bârlogu, cu stație de epurare în apropierea podului peste râul Dâmbovnic. 390 de gospodării din comună vor beneficia de investiție în prima fază.

cateasca2023 a fost un an de excepție pentru administrația publică a comunei Căteasca, cu multe proiecte implementate și investiții menite să aducă un plus de confort cetățenilor. Lucrurile bune continuă și în 2024, întrucât primarul Liviu Năstase vrea să ducă la bun sfârșit investițiile aflate în derulare și să demareze noi proiecte ambițioase. 

ratesti dispensar furduiesti 22024 începe cu o veste bună pentru locuitorii comunei Rătești! Dispensarul uman din satul Furduiești a devenit funcțional, astfel că cetățenii pot beneficia de asistență medicală fără a se mai deplasa în centrul comunei. ”Deocamdată, în cadrul dispensarului funcționează cabinetul medicului de familie, dar suntem în discuții privind înființarea unui punct farmaceutic și a unui cabinet stomatologic. Dispensarul din satul Furduiești se alătură celorlalte două unități de asistență medicală de pe raza localității”, precizează primarul Cornel Petrică. Dispensarul a fost construit de autoritățile din Rătești cu fonduri proprii și sprijin din partea Consiliului Județean Argeș. 

harsesti latAdministrația publică locală din Hârsești și-a propus pentru anul 2024 să continue procesul de modernizare a localității prin investiții în toate domeniile. Cu nenumărate proiecte cu finanțare europeană, precum și cu investiții ce se vor derula cu fonduri locale și guvernamentale, comuna Hârsești se va transforma anul acesta într-un adevărat șantier în lucru! 

baiculesti lat bun2024 se anunță a fi un an plin de lucrări și proiecte de implementat pentru administrația publică locală a comunei Băiculești. Fie că este vorba despre investiții finanțate din fonduri guvernamentale ori europene, fie despre lucrări derulate cu resurse locale, toate se vor desfășura anul acesta. ”Suntem optimiști, avem de lucru, investițiile sunt contractate și vom derula lucrări importante în 2024. Este anul în care vom finaliza proiectele în derulare, canalizarea și modernizarea drumurilor, dar vom începe și noi investiții de anvergură, cum ar fi înființarea rețelei de gaze. Pornim la drum cu încredere”, afirmă primarul Niculae Dragnea.

albota lat bunLa Albota este în plină derulare proiectul privind reabilitarea a cinci străzi din comună, obiectiv finanțat prin Programul „Anghel Saligny”. Trei dintre tronsoane (Sorești, Biboești, Chivan) au fost asfaltate anul trecut, pe ultimele două străzi (Linia Bisericii și Găjgărăi - parțial asfaltată la finele lui 2023) urmând a se interveni imediat cum vremea va permite.

Nr. 42 din 05.01.2024
Privind închiriere teren în suprafață de 145.800 mp proprietate publică a Comunei Cepari
 
1. Informații generale privind locatorul
UAT Comuna Cepari, jud. Argeș, cu sediul în sat Ceparii Pământeni Nr. 39, tel/fax – 0248/545043, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
2. Informații generale privind obiectul închirierii
Teren domeniul public al Comunei Cepari, în suprafață de 145.800 mp, situat în sat Cărpeniș, punctul „Zănoagă”, comuna Cepari, Jud. Argeș.
2.1.  Procedura aplicată - Licitație publică-depunere oferte.

gazePrin Ordin Comun al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și al Ministerului Energiei, la finele lunii noiembrie Guvernul a alocat, prin intermediul Programului „Anghel Saligny”, aproape 200 de milioane de lei (40 de milioane de euro) pentru înființarea, sau după caz, extinderea rețelelor de alimentare cu gaze în 42 de comune argeșene. 

bughea de susÎnceputul iernii a fost marcat la Bughea de Sus printr-un eveniment aparte, dedicat copiilor. În clădirea vechii școli de la Mălin a fost organizată ”Școala lui Moș Crăciun”. ”Suntem la al treilea eveniment pe care-l organizăm în colaborare cu fundația ”Satul Poveștilor”. Primul a fost „Tricolor Călător”, organizat de ziua Micii Uniri, al doilea „Arderea Iernii” și iată, acum, „Satul lui Moș Crăciun”. Sunt foarte bucuros că organizăm aceste acțiuni pentru copii, acțiuni educaționale dar și de divertisment, pentru că educația cea mai eficientă se face prin joc, socializare. Sunt ateliere de lucru, lansări editoriale cu teme specifice Crăciunului. Este o lume de poveste, pe care copiii merită din plin să o cunoască”, declară primarul Nicolae Tarbă.

micesti latPrimarul Dumitru Voicu spune despre 2023 că a fost un an excelent din punctul de vedere al investițiilor și mai al banilor atrași pentru noi obiective de interes public. „Am finalizat anul acesta creșa, suntem foarte aproape de recepția grădiniței cu program prelungit, am continuat acțiunea de înregistrare gratuită a imobilelor de pe raza comunei în sistemul de cadastru și carte funciară, am asfaltat Aleea Dumbravei, am terminat de amenajat mai multe intersecții din comună, pentru protecția cetățeanului și descurajarea activităților infracționale am investit într-un sistem de supraveghere video ultra-performant și, cel mai important, am găsit surse de finanțare pentru noi investiții de larg interes pentru comunitate”, spune edilul șef din Micești.

hartiesti primar 2023 1Pe lângă cele două investiții care privesc modernizarea unor drumuri și extinderea rețelei de canalizare, pentru care s-a emis deja ordinul de începere a lucrărilor, anul viitor la Hârtiești va fi implementat încă un proiect legat de infrastructură. Este vorba de înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale. ”Am primit oficial înștiințarea că proiectul nostru, realizat în asociere cu localitățile Boteni, Vulturești și Davidești, a intrat la finanțare. Drumuri, canalizare și gaze - 2024 va fi un an extrem de prolific din punct de vedere investițional!”, declară primarul Ion Ștefan.

slobozia primar primarie2023 se încheie cu o veste extraordinară pentru cetățenii și autoritățile comunei Slobozia: anul viitor vor începe lucrările pentru înființarea rețelei de gaze! Proiectul depus de Primăria Slobozia în asociere cu administrațiile publice locale din comunele Răscăieți, Vișina, Morteni și Uliești din județul Dâmbovița a fost aprobat spre finanțare în Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. 

raca latChiar dacă nu dispune de posibilități financiare însemnate, și anul acesta administrația publică locală din Râca a făcut tot posibilul ca cetățenii comunei să se bucure de frumusețea sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe străzile din localitate au fost montate ghirlande luminoase, iar Moș Crăciun va ajunge din nou, încărcat cu daruri, la copiii din localitate. 

darmanesti primar 2Modernizarea infrastructurii rutiere a fost unul din principalele obiective pe care primarul din Dârmănești, Emilian Ciolan, și le-a asumat de-a lungul ultimului mandat. An de an, în principal cu fonduri proprii, au fost asfaltate tronsoane de drum în toate satele comunei, astfel încât campania se apropie de final: au mai rămas doar trei străzi de reabilitat!

harsesti latVeste excelentă pentru locuitorii și autoritățile comunei Hârsești, la final de an! Proiectul de suflet al primarului Ionel Moloiu și prima promisiune făcută cetățenilor la începutul actualului mandat - alimentarea cu gaze a comunei, devine realitate. Proiectul ”Alimentare cu gaze naturale în comunele Bârla și Hârsești, județul Argeș și comuna Tufeni, județul Olt” a fost aprobat spre finanțare în Programul de Investiții ”Anghel Saligny”. 

negrasiLa fel ca-n fiecare an, Moș Crăciun ajunge și anul acesta în mijlocul copiilor din comuna Negrași. Ajutat de autoritățile locale, Moșul cel darnic va împărți 140 de pachete de sărbători, destinatarii fiind elevii și preșcolarii din unitățile de învățământ de pe raza comunei. Cei mici își vor primi cadourile lângă bradul frumos împodobit în incinta Căminului Cultural Negrași, iar apoi se vor bucura de vacanța de iarnă. Totodată, pentru a aduce un strop de bucurie în preajma sărbătorilor, pe drumurile principale din localitate au fost montate instalații de iluminat festiv. 

schitu golesti primar 1Sfârșitul anului vine pentru locuitorii satului Loturi și cei de pe strada Valea Neagră din Schitu Golești cu o veste extraordinar de bună! Vor avea rețea de alimentare cu gaze naturale, grație unei finanțări în valoare de peste 1,5 milioane de lei obținută de administrația locală din fonduri guvernamentale. ”Am primit oficial înștiințarea că a intrat la finanțare pe Programul „Anghel Saligny” proiectul privind extinderea rețelei de gaze în satul Loturi și strada Valea Neagră din satul Valea Pechii. Este vorba de peste 500 de locuitori care vor beneficia de această utilitate.”, a declarat primarul Vasile Miriță.

recea primar nou 5Spre bucuria celor mai mici dintre locuitorii comunei, în pragul sărbătorilor de iarnă, conform tradiției, Moș Crăciun a poposit și la Recea, cu tolba plină de daruri pe care le-a împărțit atât copiilor de la școală și grădiniță, cât și cadrelor didactice și angajaților din aparatul administrativ. Copiii au primit cadourile de Crăciun la sediul Primăriei. 

suseniFinal de an, moment de bilanț pentru conducerea Primăriei Suseni! Din punct de vedere investițional, lucrurile au evoluat bine anul acesta, în sensul că s-a reușit demararea unei investiții importante, însă în plan administrativ, 2023 a fost un an plin de provocări, după cum spun reprezentanții administrației locale. De la vestita „Ordonanță a austerității”, care a blocat practic plățile pentru lucrări, la procedurile stufoase care au îngreunat derularea proiectelor și până la controalele instituțiilor centrale care au luat mult din timpul de lucru, toate aceste aspecte au contribuit la un an dificil. 

baiculesti lat bunProiectul privind realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comună a primit undă verde la finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Cererea de finanțare a obiectivului de investiții a fost depusă de autorități încă din aprilie 2022 și iată că, după îndelungi așteptări, a venit și vestea mult așteptată: gazele vor ajunge și în comuna Băiculești! 

corbiÎn prima jumătate a lunii decembrie comunitatea din Corbi a participat, cu mic cu mare, la două importante manifestări spirituale și culturale. Este vorba de sărbătorirea Zilei Naționale a României și de cea de-a 43-a ediție a popularului festival de colinde „Florile dalbe”. ”Am organizat o mică paradă, ne-am bucurat și am sărbătorit împreună Ziua Națională, așa cum trebuie să facă fiecare român din întreaga lume”, a declarat primărița Anca Baciu.

cetateni primar 2022Este o certitudine! La Cetățeni se va realiza rețea de gaze naturale! Solicitarea de finanțare depusă de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) formată din localitățile Cetățeni, Stoenești și două comune din Dâmbovița - Malu cu Flori și Văleni, a fost admisă la finanțare, pe Programul „Anghel Saligny”. ”Suntem în etapa de constituire a ADI. Așteptăm de la Minister aprobarea pentru denumire și apoi depunem dosarul la Judecătorie. Ulterior vom semna contractul de finanțare și vom implementa proiectul, în valoare de 10.000.000 lei.”, a declarat primarul Mugurel Minciună.

cateascaDecembrie este luna lui Moș Crăciun, iar dărnicia este cuvântul de ordine pentru sărbătorile de iarnă care bat la ușă. Spiritul acestora se simte deja în comuna Căteasca, unde câteva sute de pungi-cadou au fost pregătite de administrația publică locală spre a fi oferite copiilor. Astfel, Moș Crăciun va împărți 400 de pachete de sărbători copiilor din localitate, fiecare copil urmând să primească dulciuri, sucuri și fructe de sezon.

suici lat nouÎn anul 2023 administrația din Șuici a dus la bun sfârșit două investiții extrem de importante pentru comunitate. Este vorba de modernizarea, cu bani europeni, a 7,4 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni și de extinderea sistemului de canalizare în aceleași sate, pe o lungime de 17 km. Investițiile în infrastructura rutieră și cea de utilități nu se vor opri aici.

servsal 1A.D.I. Servsal Argeș în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, Administrația Bazinală Argeș-Vedea, Direcția Silvică Argeș, Secția de Drumuri Naționale Argeș, Agenția pentru protecția Mediului Argeș, Garda Națională de Mediu Argeș, operatorii de salubritate, O.N.G. de mediu, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, OMV Petrom și nu în ultimul rând, cu primăriile din județul Argeș, a inițiat proiectul „Argeșul Curat! Implică-te și tu!”, ediția a II-a. Proiectul a vizat ecologizarea principalelor râuri din județ, drumurile naționale și județene, cât și a altor zone afectate de poluare de pe raza județului Argeș. 

bughea de jos primar 1Anul viitor va debuta pentru administrația din Bughea de Jos cu două mari licitații în derulare. Este vorba de cele două proiecte de amploare care vizează dezvoltarea infrastructurii: introducerea canalizării și modernizarea infrastructurii rutiere - 5 km de drumuri și construirea unui pod, ambele derulate cu finanțare guvernamentală prin Programul „Anghel Saligny”.

sapataPrimăria comunei Săpata continuă și anul acesta obiceiul bun de a aduce bucurii de sărbători tuturor copiilor, indiferent că sunt preșcolari sau elevi. Conducerea instituției a luat din timp legătura cu Moșul, care a promis că-și va umple desaga cu dulciuri, fructe și produse de sezon, ce vor fi oferite în zilele următoare celor mici. ”Pregătim cadouri pentru toți copiii din localitate, precum și pentru persoanele cu handicap și asistenții personali ai acestora. Moș Crăciun va împărți anul acesta 200 de pachete de sărbători. Copiii le vor primi la Serbarea de Crăciun, care va avea loc la Căminul Cultural Săpata, moment la care voi lua parte și eu, cu multă bucurie”, declară primarul Laurențiu Micu. Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au cuprins și montarea unor instalații luminoase pe principalele căi de acces din comună. 

poienarii de muscel latPrimăria Poienarii de Muscel a obținut finanțare prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny” pentru înființarea rețelei de gaze naturale. Rețeaua va fi amenajată în baza unui proiect depus în asociere cu comuna Mioarele, iar prima tranșă de bani ce va fi alocată pentru realizarea obiectivului este de 7,6 milioane de lei. ”Am reușit obținerea unei finanțări pentru un obiectiv foarte util pentru comunitate. Această finanțare se adaugă celorlalte investiții aflate în derulare în comună. Obținerea fondurilor pentru rețeaua de gaze a fost posibilă alături de o întreagă echipă din primărie, oameni care știu să-și facă treaba”, declară primarul Ion Banzea.

acor 1Și în acest an Asociația Comunelor din România - Filiala Argeș și Consiliul Județean Argeș au organizat acțiunea caritabilă „Ignatul la Golești”. Din inițiativă proprie, fără a implica în vreun fel bugetele locale, edilii comunelor argeșene care compun ACoR au „pus la bătaie” câte un porc care a fost tranșat și după metode tradiționale. Astfel, peste 1.560 kilograme de carne de porc au fost donate centrelor pentru copii și bătrâni aflate în structura DGASPC Argeș