20În comuna Mociu este în desfăşurare un proiect finanţat prin PNDR: “Proiect integrat de înfiinţare reţea de canalizare, reabilitare drum, extindere reţea alimentare cu apă, modernizare cămin cultural şi înfiinţare centru de zi pentru copii tip after-school”. În această lună a avut loc recepţia lucrării “Înfiinţare centru de zi pentru copii – tip after-school” – un “mărţişor” pe care l-au primit copiii din comuna Mociu din partea autorităţilor locale.
În curând, cei mici vor putea beneficia de un spaţiu nou, modern, la standarde europene, în care să îşi poată desfăşura activităţile extraşcolare, într-un mediu şi într-o atmosferă optimă pentru dezvoltarea lor, în domeniul educaţional, folosind metode modern de educaţie, beneficiind de bază materială în conformitate cu normele europene şi respectând programa educaţională impusă de inspectoratul şcolar.
Lecţiile şi temele vor fi pregătite sub atenta îndrumare a unor cadre didactice cu experienţă şi pregătire pedagogică  adecvată nivelului de şcolarizare al elevilor. Prin programul “after-school” se încearcă antrenarea copiilor în activităţi care să le placă, să-i captiveze şi să le câştige interesul.
21Al doilea mărţişor l-au primit cetăţenii din comună care locuiesc pe strada Morii. Această stradă a fost reabilitată în urma introducerii canalizării şi a reţelei de apă.
Reprezentanţii administraţiei locale declară că, în curând, vor începe demersurile pentru modernizarea parcului din centrul comunei, precum şi achiziţionarea unor camere video de supraveghere care vor fi montate în punctele importante din localitate. Totodată, se doreşte achiziţionarea unui buldoexcavator şi începerea celorlalte investiţii care au fost cuprinse în bugetul din acest an.
Bineînţeles, primarul comunei Mociu, Horvath Marton, luptă în continuare pentru redeschiderea spitalului din Mociu, una dintre marile priorităţi din programul acestui an.

Bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece această Sărbătoare Minunată alături de cei dragi. Hristos a Înviat!
Primar Mociu, Horvath Marton