16Infrastructura rutieră şi utilităţile sunt unele dintre cele mai arzătoare cerinţe ale cetăţenilor, şi la Gilău, lucrurile nu au cum să fie altfel. Pentru a afla care este situaţia la acest capitol, am contactat reprezentanţii primăriei, care au avut amabilitatea de a ne detalia şi a prezenta stadiile în care se află lucrările la infrastructura locală pe raza comunei de pe Lunca Someşului.


“Pe Măsura 322, lucrările se află în faza de finalizare a rigolelor carosabile în zona Suceag, tronson pe care urmează să se treacă apoi la caseta de drum. În paralel se lucrează  la decopertarea şi edificarea drumurilor forestiere, un proiect cu finanţare externă, depus pe Măsura 125. De asemenea, am primit ultimele avize pentru drumurile comunale, “Tranşa a II-a”, cum le numim noi, cu precizarea că, licitaţia organizată pentru atribuirea lucrărilor, cu finanţare proprie, a fost adjudecată”, a menţionat viceprimarul, Carol Okos.
Printre proiectele administraţiei locale se află şi extinderea iluminatului public, precum şi contractarea unei firme care să asigure serviciile de pază şi ordine în comună, deşi nu s-a renunţat la iniţiativa înfiinţării unui serviciu de poliţie locală. Totodată, pentru a veni în sprijinul comunităţii şi a crescătorilor de animale, se află în elaborare un amenajament pastoral, în vederea concesionării păşunilor.

Scena culturală
“Sub aspect cultural, ansamblurile de dansuri îşi duc viaţa pe mai departe, cu activităţi locale susţinute, dar vor avea probabil parte şi în acest an de turnee internaţionale. Şi ansamblurile, dar şi cele trei echipe de fotbal vor putea beneficia în continuare de sprijinul primăriei”, ne asigura Carol Okos. “În perioada 2-6 aprilie, “Cununa Apusenilor” va participa alături de alţi membrii ai Asociaţiei „Produs la Cluj”, la un eveniment ce va avea loc la Bucureşti, ocazie cu care, pe lângă jocurile tradiţionale, vor fi prezentate obiceiuri de Florii şi Paşte”, anunţă directorul Casei de Cultură “Dumitru Sopon” din Gilău. Pentru această primăvară, regizorul Virgil Mureşan pregăteşte o nouă piesă împreună cu actorii Trupei de teatru GThalia. Iubitorii artei dramatice îi vor putea urmări după Paşte la spectacolele pe care le vor susţine la Gilău, Someşul Rece, dar şi în Cluj, la Cercul Militar.

Fie ca Sfânta sărbătoare a Învierii să readucă speranţa în inimile noastre, să aveţi parte de lumină în inimi şi-n gând, credinţă, sănătate şi iubire. Paşte fericit!
Primar Gilău, Dumitru Sfârlea