bontida 3Și în acest an au fost organizate, în zilele de 26, respectiv 27 mai 2018, la Castelul Banffy din Bonțida, ateliere pentru copii în cadrul “Weekend la Castel”, prilej de joacă și descoperire pentru cei mici (și nu numai).
Dintre ateliere amintim: șah și moară, atelier de reciclare cu Patrula de Reciclare „Prietenii mici", atelier de interacțiune cu animale, lecțiile în aer liber cu “Forest School”, jocuri interactive outdoor, atelier de abilități practice - montăm și demontăm bicicleta Pegas, atelier verde culinar anti-risipă, atelier de teatru și improvizație cu Trupa “Trapa”, atelierul de tradiții ale romilor, “Micul pompier”, curs de prim ajutor și multe altele.

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în calitate de partener al manifestării “Weekend la Castel”, a organizat o serie de ateliere de meșteșuguri tradiționale. Acestea sunt destinate în special copiilor proveniți din medii defavorizate și s-au vor desfășurat cu ocazia celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania/TIFF 2018. Este vorba despre ateliere de olărit și modelaj figurine din lut, de transformarea pietrelor în podoabe, confecționat păpuși din materiale textile și de confecționat măști și prelucrarea lânii, transformarea ei în pâslă. Activitatea are ca obiectiv trezirea interesului copiilor de a învăța și practica arta populară, într-un mod atractiv și recreativ.
Atelierele au avut loc sâmbătă, 2 iunie și duminică, 3 iunie, între orele 12.00 și 17.00, iar intrarea a fost liberă.