13În urma şedinţei Consiliului Local Jucu, din data de 24 martie, s-a decis ca taxele aplicate pentru folosirea păşunilor comunale în acest an să rămână neschimbate faţă de 2014. Având însă în vedere faptul că cererile sunt din ce în ce mai multe, administraţia locală a decis ca pentru anul viitor să fie întocmit un amenajament pastoral şi să fie organizată o licitaţie. Reprezentanţii primăriei ne-au mai spus că, odată cu încălzirea vremii, vor reîncepe şi asfaltările la drumurile incluse în proiectele aflate în derulare.


Sunt din ce în ce mai mulţi cetăţeni şi fermieri care solicită păşuni spre închiriere însă, din păcate, cererile sunt imposibil de soluţionat din lipsa altor terenuri în proprietatea primăriei care să aibă această destinaţie. “În ultimii ani, numărul crescătorilor de animale, şi bovine, dar în special ovine, s-a dublat, ceea ce ne va determina ca anul viitor să organizăm o licitaţie pentru încheierea contractelor de închiriere a păşunilor. Cele aproximativ 1.100 hectare de păşune din proprietatea primăriei sunt în prezent închiriate către 31 de beneficiari individuali, cu 100 de lei/ha”, a precizat viceprimarul Ioan Bucur.
Cele aproximativ 8.000 de capete de ovine existente la nivelul comunei Jucu demonstrează că zootehnia începe să capete teren în rândul ocupaţiilor de bază ale cetăţenilor aflaţi la interferenţa Podișului Someșan și Câmpia Transilvaniei. În acelaşi timp, odată cu dezvoltarea parcului industrial Tetarom III în localitate, este de așteptat o creștere a populației comunei, datorată locurilor de muncă nou create.
În perioada 23 - 26 aprilie 2015, Jucu va găzdui cea de-a 21-a ediţie a AGRARIA, cel mai mare târg agricol din Transilvania. AGRARIA promite şi în 2015 să fie un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialişti, manageri şi autorităţi din domeniul agriculturii. O platformă de comunicare optimă unde participanţii încheie contracte noi, îşi consolidează relaţiile cu clienţii tradiţionali şi discută despre tendinţele şi inovaţiile apărute în agricultură, industria alimentară şi zootehnie.

Sfintele sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii. Hristos a Înviat!
Primăria şi Consiliul Local Jucu
Primar, Ioan Dorel Pojar