12Transilvania este considerată de mulţi specialişti ca fiind ţara tuturor formelor de relief, de la câmpia joasă, până la munţii relativ înalţi, înfăţişându-se într-un peisaj natural deosebit de variat, complex şi pitoresc. "Ţara Ardealului, spunea Bălcescu, este o ţară mândră şi binecuvântată între toate ţările. Ea seamănă a fi  un palat măreţ şi întins, cap de operă de arhitectură, unde sunt adunate şi aşezate cu măiestrie toate frumuseţile naturale ce împodobesc celelalte ţinuturi ale Europei."


Comuna Iara face parte din această ţară minunată, iar prin aşezarea geografică pe care o are, beneficiază de o serie de particularităţi bine conturate: pe o suprafaţă de aproape 150 km pătraţi se întâlneşte o mare varietate de relief, munte, deal şi porţiuni reduse de şes. Conştienţi de aceste bogăţii naturale, la care se adaugă un mediu curat şi o bogată colecţie de adevărate bijuterii arhitecturale, moştenite de la înaintaşi, reprezentanţii administraţiei locale, sprijină şi se implică în promovarea turismului local. După lungi discuţii şi consultări, a fost înfiinţată o societate comercială în cadrul primăriei, care să gestioneze sala multifuncţională “Parc” din localitatea Iara. Se intenţionează ca după angajarea personalului necesar, această locaţie să intre în circuitul turistic deschis şi să găzduiască, de asemenea, tabere de recreere şi pregătire pentru grupuri organizate.
Deşi destul de greu, lucrurile se mişcă în această zonă, şi ar fi şi păcat să nu fie aşa. Iată că, se pot face multe, doar să existe resurse. Să nu uităm, traseele turistice marcate anul trecut s-au bucurat de multă apreciere din partea iubitorilor de munte care le-au străbătut.
Pentru că infrastructura e foarte importantă, odată cu încălzirea vremii au fost reluate lucrările de reparaţii şi modernizare a drumurilor. Şi pe partea sportivă există, de asemenea, iniţiative bune la nivel local. Campionatul de fotbal a început deja, şi chiar dacă echipa comunei Iara se află la început şi are încă nevoie de încurajări, ambiţie există, şi asta contează mult pentru obţinerea unor rezultate cât mai bune.

Sărbători fericite alături de cei dragi, să aveţi parte de multă căldură în suflet şi în casă, bucurie în inimă şi multă sănătate şi putere de muncă. Paşte fericit!
Primăria şi Consiliul Local Iara
Primar, Ioan Dorin Popa