10Deşi locuitorii din satele comunei Mărgău nu au avut parte de o iarnă grea, totuşi, aici, la munte, primăvara se lasă mai mult aşteptată. La mijlocul lunii martie, terenurile erau încă amorţite sub o pojghiţă timidă de gheaţă, care împiedică demararea lucrărilor în agricultură şi continuarea proiectele de infrastructură începute.


“A fost o iarnă în care nu am întâmpinat probleme speciale în comuna Mărgău, dar aşteptăm încălzirea vremii pentru a putea continua lucrările la proiectele începute şi să intrăm şi pe noile proiecte de infrastructură”, ne preciza viceprimarul, domnul Viorel Purcel. Principalele obiective aflate în atenţia administraţiei locale sunt drumurile forestiere din comuna Mărgău, reţeaua de apă şi canalizare în localitatea Mărgău, precum şi introducerea apei în Sucutard. “Printre priorităţile viitoare trebuie amintite şi extinderea reţelei electrice în satul Răchiţele şi în satul Mărgău, din bani guvernamentali”, a completat Viorel Purcel.
De asemenea, în aşteptarea primăverii, edilii din Mărgău pregătesc o acţiune de curăţenie şi ecologizare pe drumurile comunale, drumurile judeţene de pe raza comunei, în zona primăriei, a şcolilor, mobilizând cetăţenii, şi în special implicând beneficiarii ajutorului social.
Să nu uităm de o altă îndatorire a cetăţenilor, şi anume achitarea obligaţiilor către bugetul local. Am înţeles de la reprezentanţii serviciului de taxe şi impozite din cadrul primăriei Mărgău că taxele şi impozitele au rămas în 2015 aceleaşi precum în anul precedent. Procentul încasărilor pentru 2014 ajunge undeva la 75-80%, însă, din păcate, nu din punct de vedere al valorilor, ci raportat la numărul contribuabililor care au trecut pe la primărie pentru a-şi achita datoriile...   

La Sărbătoarea Sfintelor Paşti să coboare liniştea şi pacea, minunea Învierii lui Isus să dăinuie în inimile tuturor. Hristos a înviat!
Consiliul Local Mărgău
Primar Mărgău, Petru Ungur
Viceprimar, Viorel Purcel