03După realizarea și implementarea proiectului de alimentare cu apă potabilă a satului Berchieșu, primăria comunei Frata și-a propus pentru acest an realizarea altui proiect de o importanță deosebită, și anume rețeaua de canalizare pentru satul Frata.
Licitația pentru acest proiect a avut loc în luna ianuarie 2015, iar din luna martie au și început lucrările.

Finanțarea investiţiei, de care vor beneficia aproximativ 500 de gospodării, este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, vremea frumoasă dă start campaniei agricole de primăvară, când fermierii ies din nou la câmp pentru a începe un nou an agricol.
Comuna Frata ne-a obişnuit cu evenimente şi activităţi culturale foarte apreciate de către public şi participanţi, iar acest în acest început de an nu se dezminte. În luna februarie s-a desfășurat la Frata ediția a XIII-a a Campionatului de şah. Câștigătorii competiţiei au fost premiați și au primit şi de această dată diplome pentru rezultatele obţinute. La această ediţie, locul I a fost ocupat de către domnul Vasile Trif, primarul comunei Frata, locul II i-a revenit domnului Costel Negrea din Frata, iar locul al III-lea a fost ocupat de către domnul Mircea Bucur, din Berchieșu. De asemenea, au fost acordate și două mențiuni domnilor Vasile Călbează și Petru-Cornel Rostaș din Frata.
În luna martie ,,Ansamblul Instrumental” din comuna Frata, elevi cursanți ai Școlii de Arte ,,Tudor Jarda”, secția externă Frata, au participat la Festivalul ,,PENTRU CĂ E PRIMĂVARĂ” din Cluj-Napoca, eveniment organizat de Consiliul Județean Cluj și Școala de Arta ,,Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Pe lângă secția de la Frata au mai participat la acest festival toate celelalte secții din județ, a precizat domnul Romulus Bucur, directorul Căminului Cultural din Frata.

05”Carte frumoasă… la tine acasă”
“Prin intermediul Serviciului de Bibliotecă Mobilă de tip Bibliobus, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj asigură sprijin Bibliotecii Comunale ”IOAN PLOSCARU” Frata pentru deservirea populaţiei din comună cu documente de bibliotecă, prin suplimentarea ofertei de cărți a bibliotecii noastre cu acele categorii de documente considerate dificile sau inaccesibile ca posibilități de procurare”, menţiona Lăcrămioara Pop, bibliotecar.

 

 

Fie ca spiritul Sfânt al Sărbătorilor de Paşti să vă lumineze sufletele şi casele! Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ocrotească! Paşte fericit!
Primar Frata, Vasile Trif
Consiliul Local Frata
Angajaţii Primăriei Frata