14În luna noiembrie Primăria Iclod a semnat contractul de execuție pentru pasarelele pietonale peste râul Someș și peste Valea Mărului. Totodată, s-a semnat contractul de execuție pentru parcul de fitness de la Baza Sportivă, pentru amenajarea lui și a terenului de minibaschet. 
Cel mai important obiectiv realizat în luna noiembrie, avizarea de către Ministerul Dezvoltării și aprobarea finanțării pentru 5 km de asfalt pentru localitățile Fundătura, Orman și Iclozel, este un proiect în valoare de 5.110.000 lei, care vine să întregească cei 28 de km de asfalt de până acum. Astfel, în comună va exista asfalt pe 90% din drumuri. Se așteaptă autorizația de construcție pentru promenada de pe Valea Alunișului, urmând ca în această iarnă să se facă licitația, atât pentru asfaltarea de anul viitor, cât și pentru promenadă. 
 
Pentru Fundătura, rețeaua de alimentare cu energie electrică a stației de epurare, cât și iluminatul accesului la acest obiectiv este aproape de final. Se speră ca până la sfârșitul anului să se recepționeze rețeaua de canalizare și în localitatea Fundătura.
 
Luna decembrie, bogată în activități cultural-sportive
În 25 noiembrie, la Centrul Cultural Iclod are loc prima ediție a turneului de box Gheorghe Moceanu, cu concursul Asociației Județene de Box, la care vor participa echipe din Satu Mare, Zalău, Oradea, Bistrița și Cluj. Se dorește omagierea lui Gheorghe Moceanu prin sport, el fiind întemeietorul gimnasticii românești și al dansului popular, iar prin acest inedit se atinge limita dintre sport și cultură.
„În luna decembrie” – ne informează primarul comunei, Emil Pîrțoc – „vom începe cu spectacolele claselor gimnaziale din Școala Iclod, care se vor desfășura la Centrul Cultural Iclod. În 19 decembrie avem invitat Teatrul de Păpuși Puck pentru o gală de Moș Crăciun, spectacolul “Dănilă Prepeleac’, la care sunt invitați toți copiii Școlii Gimnaziale din Iclod, cei din Orman, Livada și Fundătura. Cu această ocazie, Moș Crăciun va împărți cadouri tuturor acestor copii.
În 26 decembrie se organizează Festivalul de Colinzi, aflat la a cincea ediție, cu participarea ansamblului „Dansatorii de pe Someș” și a altor grupuri de colindători. S-au pregătit surprize pentru cetățeni din punct de vedere estetic – împodobirea localității, dar și focuri de artificii în noaptea de Revelion, la ora 0.00, în fiecare localitate a comunei: Iclod, Livada, Fundătura, Orman și Iclozel. Întreaga comună se va bucura de trecerea dintre ani printr-un foc de artificii organizat de Consiliul Local și Primărie. 
De asemenea, în cadrul pregătirilor pentru 1 Decembrie, se schimbă toate steagurile deteriorate de pe stâlpii de pe strada principală și din comună, pe care vântul sau timpul i-a rupt. Este sărbătoarea cea mai importantă ca preambul la cei 100 de ani de la Marea Unire și, cu ocazia aceasta, la 1 Decembrie, ora 13.00, Casa de Cultură – Centrul Cultural Iclod va găzdui un spectacol de folclor cu ansamblul comunei noastre, “Dansatorii de pe Someș” și orchestra noastră; înainte de aceasta, la ora 12.00 se vor depune coroane la Monumentul Eroilor.
Nu există ani grei și ani ușori, ci ani în care ai realizări și în care nu ai realizări. Anul acesta a fost un an normal, cu muncă, transpirație, nervi, cu dorința de mai bine și cu multe realizări. Dacă ai un management performant, oameni bine ancorați în realitatea muncii pe care o depun, îți faci temeinic temele și știi ce vrei, se pot realiza multe.”, spune primarul din Iclod, Emil Pîrțoc.