gilau 1Casa de Cultură “Dumitru Sopon” din Gilău a găzduit duminică, 12 martie, o nouă premieră teatrală, comedia “Proştii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Viorel Mureşan. Şi-au dat concursul actorii Vali V. Popescu, în rolul lui Gogu, Gabriela-Elena David – Ortansa, Ina Chira – Clementina şi Cosmin Bănuţ – Emilian. Momentele dramatice au fost subliniate prin fragmente muzicale sugestive din repertoriul trupei The Beatles.
Premiera, foarte bine primită de public, a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Gilău, al Casei de Cultură “Dumitru Sopon” şi Cercului Militar din Cluj-Napoca, unde au avut loc repetiţiile. La prima vedere, o poveste simplă, “Proştii sub clar de lună” îşi propune să tragă un semnal de alarmă în privinţa aparenţelor, a excesului şi a traiectoriei vieţii de cuplu.
Pe scurt, “Şmecherul“ Gogu o părăsește pe Clementina, soţie fidelă şi cinstită, iar Ortansa îl părăsește pe soţul său Emilian, tocmai pentru că este un funcţionar incoruptibil care nu vrea să facă un favor unui contribuabil urmărit de controlul financiar. În final, când toate slăbiciunile ies la iveală, protagoniştii ajung să îşi dorească să învețe să iubească, să aibă suflet, să se întoarcă la o viaţă cinstită.

Premieră urbană
Piesa, un proiect al trupei de teatru G-Thalia în colaborare cu trupa Teatralia din Cluj-Napoca, s-a jucat totodată şi pe scena cinematografului Dacia din Cluj, sâmbătă, 25 martie, cu sala plină. Intrarea a fost liberă la ambele reprezentaţii.
Actorii au putut oferi şi clujenilor această piesă, prin amabilitatea Primăriei Cluj-Napoca. “Actorii sunt atât profesionişti, cât şi amatori, dar după cum s-a putut observa, este un grup foarte unit. Publicul i-a primit cu mare căldură. Sperăm să mai avem ocazia să fim primiţi în acest spaţiu deosebit!”, preciza regizorul Virgil Mureşan, după spectacol.  

Sărbătoarea Învierii Domnului, cea mai însemnată a creştinătăţii, ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm şi să ne veselim,  să vă aducă multă sănătate, bucurie în inimi, mulţumiri duhovniceşti şi întru toate bună înţelegere. Hristos a înviat!
Primăria şi Consiliul Local Gilău
Primar, Dumitru Sfârlea