margau 5Administraţia locală a stabilit şi principalele proiecte pentru 2017 finanţate din bugetul local. Astfel, conform unei HCL de la începutul acestui an, locuitorii din satele Bociu şi Buteni vor beneficia de o investiţie din fonduri guvernamentale, ce vizează înfiinţarea de reţea de alimentare cu apă în aceste localităţi. Valoarea proiectului este de 2.912.561 lei.

Tot printr-o decizie a Consiliului Local, a fost aprobată suma necesară pentru marcarea traseelor turistice din comuna Mărgău şi omologarea acestora de către Autoritatea Naţională pentru Turism.
De asemenea, există un proiect pregătit de Primăria Mărgău pentru amenajarea unui teren de sport multifuncţional, cu suprafaţă sintetică, în satul Răchiţele şi modernizarea drumului de acces către acest teren.
Printre informaţiile pe care le-am primit este şi aceea că în perioada următoare, o comisie de la primărie va ieşi în teren să identifice păşunile comunei Mărgău pe blocuri fizice şi suprafeţe. Menţionăm că amenajamentul pastoral al comunei a fost întocmit încă din anul 2016, pe aproape toată suprafaţa. Tot în 2016 a avut loc şi licitaţia pentru folosirea păşunilor comunei, pe o perioadă de 10 ani de zile.
Având în vedere că suntem în plină campanie APIA, la Primăria Mărgău se lucrează zilnic pentru sprijinirea cetăţenilor beneficiari şi eliberarea adeverinţelor cu care fermierii trebuie să se prezinte, conform programării, până în data de 15 mai, la APIA Huedin. După cum ne precizau reprezentanţi din cadrul primăriei, nu au fost înregistrate până acum probleme în acest sens. Reprezentanţi APIA s-au deplasat, totodată, în comună, la începutul campaniei, ocazie cu care toţi fermierii au fost invitaţi la o întâlnire de informare.
În altă ordine de idei, pentru că suntem la început de primăvară, când natura renaşte, moment prielnic pentru curăţenia generală, urmează să se organizeze acţiuni de ecologizare pe raza comunei. Am fost informaţi, de asemenea, că pentru anul 2017 impozitele nu au fost majorate şi peste 50% dintre contribuabili plătiseră deja impozitele până în momentul vizitei noastre la Mărgău. Trebuie precizat însă că cetăţenii au lăsat mai mulţi bani la casierie, comparativ cu 2016, din cauza taxei de salubritate, care s-a majorat.
O veste bună pentru toţi este faptul că milionul de euro pentru drumurile comunale a intrat în contul Primăriei Mărgău, astfel că, în perioada următoare, se va organiza licitaţia pentru achiziţia lucrărilor.

Bucuria Învierii Domnului să vă umple inima şi sufletul. Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, vă dorim sănătate, fericire şi cât mai multe împliniri. Hristos a Înviat!
Primăria şi Consiliul Local Mărgău
Primar, Petru Ungur