panticeu 2Elevii Şcolii Gimnaziale Panticeu împreună cu cadrele didactice şi-au propus să tragă câteva semnale de alarmă în ceea ce privește problemele de mediu din comuna Panticeu, motiv pentru care își doresc să fie foarte activi în activităţile prin care pot contribui la ocrotirea mediului înconjurător. În acest an, școala a fost înscrisă în programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare”, organizat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.
Programul are ca scop creşterea gradului de informare în domeniul protecţiei mediului şi promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice, electronice și electrocasnice defecte.
Prin intermediul acestui program, elevii doresc să informeze şi să conştientizeze comunitatea locală, invitând cetăţenii comunei să contribuie alături de ei la colectarea de electrocasnice mici și mari, becuri, baterii și aparate electrice care nu mai funcționează. Acestea nu trebuie aruncate la gunoi, deoarece sunt toxice și contribuie la poluarea care ne afectează pe toți. Aceste deșeuri pot fi reciclate, motiv pentru care trebuie duse ori la școală, ori, în cazul unui volum mare, se anunţă iniţiatorii şi deşeurile vor fi ridicate de către Asociaţia RoRec. RoRec promovează de ani buni colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice pentru reciclare,  contribuind astfel la protejarea mediul înconjurător.
“Patrula de Reciclare este un program național de educație, derulat în unitățile de învățământ pre-universitar, care urmărește prin implementarea lui în școli, formarea unei generaţii de tineri responsabili, caracterizaţi de grija faţă de mediu, de implicare în viaţa comunităţii şi de încrederea că activităţile lor vor aduce o schimbare benefică în societate. Împreună putem salva natura de la poluarea care ne amenință viața! Pe viitor avem și sprijinul Primăriei Panticeu care ne ajută în activitățile pe care le desfășurăm în cadrul acestei campanii!”, ne-a precizat doamna Daniela Marcu, director al Şcolii Gimnaziale Panticeu.

Voinţa de a asculta, răbdarea de a înţelege, tăria de a sprijini, iubire în a îngriji şi a fi mereu acolo unde este nevoie... Toate acestea definesc FEMEIA.
La mulţi ani de 8 Martie!
Primar Panticeu,
Aron Lungu