iaraCei 12 elevi de la Școala Gimnazială Iara, membrii Grupului “Tradiband”, cooptați în proiectul internațional “Porți Verzi”, participă în această perioadă la cea de-a doua sesiune a proiectului, secțiune supranumită  „Expoziția călătoare”. Ei promovează principii sănătoase pe teme ecologice oglindite în șase tablouri/planșe, oferind prin intermediul acestora și măsura talentului plastic, a creativității și a imaginației lor.
Scopul demersului este unul caritabil, „Tradiband” militând pentru strângerea de fonduri pentru a sprijiniri copii din Africa. În acest sens, elevii au colindat pe la diferite instituții în dorința de a populariza valorile ecologice în care cred.
“Activitatea noastră se înscrie în seria acțiunilor de voluntariat în care elevii școlii noastre sunt implicați, reușind ca prin efortul și entuziasmul lor să sensibilizeze opinia publică locală și nu numai”, preciza coordonatorul proiectului, doamna profesor Iulia Vicovan.
Menţionăm că activităţile din această perioadă fac parte din secțiunea a II-a a proiectului internațional „Porți Verzi”, în care sunt implicați elevii Şcolii Gimnaziale Iara, secțiune cu tematică ecologică, prima parte a concursului presupunând promovarea culturii şi tradiţiilor locale.
Vin banii pentru Căminul Cultural
Dacă la momentul discuţiei noastre cu domnul primar Ioan Dorin Popa se aştepta un răspuns în privinţa proiectului pentru Căminul Cultural din localitatea de reşedinţă, iată că, la mai puţin de o lună, putem informa că acesta a sosit şi este unul favorabil: proiectul depus de Primăria Iara la AFIR, pe submăsura 7.6/ 2016, pentru reabilitarea Căminului Cultural din Iara, a fost declarat eligibil, cumulând un punctaj de 55 de puncte. Valoarea proiectului este de 337.031 euro. “Avem un Cămin Cultural destul de mare şi este păcat să nu profităm de această resursă. Clădirea este veche, fost sediu al primăriei, şi nu a fost reabilitată de zeci de ani. Această investiţie este necesară pentru comunitate, pentru a organiza diferite manifestări artistice şi culturale. Avem şi grupul folcloric, dar Căminul Cultural va putea găzdui chiar şi serbările şcolare. Mă refer aici şi la copiii de la grădiniţă, care nu au un spaţiu adecvat pentru aceste serbări”, a menţionat edilul comunei Iara.

De 8 Martie, tuturor doamnelor şi domnişoarelor, o primăvară frumoasă, plină de soare, sănătate şi cât mai multe realizări.
La mulţi ani!
Primăria şi Consiliul Local Iara
Primar, Ioan Dorin Popa