aschileu 2În acest an, echipa Şcolii din Aşchileu Mare, formată din 20 de elevi, a obţinut locul I la nivel naţional, după prima secţiune a Proiectului Internaţional “Porţi verzi”. Reamintim că în prima parte a proiectului, participanţii au prezentat “Datini de Crăciun”, iar în cea de-a doua secţiune, elevii trebuie să se implice în acţiune dedicate ecologiei.
Şcolile partenere în acest proiect s-au implicat în campanii de voluntariat pentru ajutorarea copiilor săraci ai Africii, care pot merge la şcoală şi datorită copiilor europeni, ce fac posibil acest lucru prin donaţiile lor. Echipa “Temerarii”, cum s-au numit anul acesta elevii din Aşchileu, coordonaţi de educatoarea Helen Rozsnyai, a expus 7 tablouri tematice, despre cum am putea să salvăm Pământul şi să renunţăm la defrişări.
Tablourile realizate de elevi la secţiunea “Expoziţie călătoare”, pe teme ecologice, au fost expuse în 10 locaţii din localitate, printre care la Primărie, la Biserică, la magazine, farmacie şi, desigur, la şcoală. Bănuţii donaţi de copiii din Aşchileu, membrii ai echipei “Temerarii”, vor ajunge şi în acest an la copilaşii nevoiaşi din Africa. Totodată, din seria acţiunile ecologice desfăşurate de elevi în acest an în cadrul proiectului “Porţi Verzi”, au făcut parte şi cele de plantare de copaci în curtea şcolii.
Mult succes, “Temerarilor!”

Belşug în casă, bucurie în inimi, optimism în suflet, împliniri în familie. Acestea sunt urările noastre cu ocazia zilei de 8 Martie, pentru toate doamnele şi domnişoarele!
La mulţi ani!
Primăria şi Consiliul Local Aşchileu
Primar, Ana Cighir