24Conform obiectivelor propuse şi prezentate de primarul Romulus Mîrza, pe lista priorităţilor administraţiei din Ţaga în acest an se află modernizarea infrastructurii locale, şi ne referim aici la cea rutieră, cea educaţională, dar şi extinderi la alimentările cu apă.

În capul listei stă finalizarea Centrului de Informare Turistică, realizat pe fonduri europene şi începerea activităţii propriu-zise a acestuia. Să nu uităm că Ţaga este o aşezare cu potenţial de a atrage mulţi turişti, în plină zonă de interes turistic a judeţului, cu arii protejate, cu 250 ha de lac, unde poate fi practicat cu succes şi pescuitul sportiv, dar totodată o comună cu rezonanţă la nivel naţional şi chiar internaţional, dacă ne gândim la brânza de Năsal, maturată în grota de la Ţaga. Tradiţiile şi obiceiurile locale sunt păstrate cu sfinţenie şi promovate de membrii ansamblului comunei, “Cununiţa”, la diferite evenimente, dar turiştii pot afla mai multe despre cultura, tradiţiile şi istoria acestor locuri vizitând clădirile istorice, bisericile de lemn din comună sau gospodăria tradiţională amenajată ca muzeu al satului, doar câteva dintre cele mai importante atracţii ale comunei.
Continuând enumerarea priorităţilor edilitare pentru anul acesta, primarul comunei ne-a amintit de proiectul finanţat prin OG 28, care vizează extinderea reţelei de apă în satele Ţaga, Sîntioana, Sîntejude sat şi chiar Sîntejude Vale. Tot din fonduri guvernamentale, la finele anului trecut a fost semnat contractual pentru finanţarea proiectului depus la Ministerul Dezvoltării, un proiect de 800.000 lei, bani necesari pentru reabilitarea şcolii vechi, cu clasele I-IV.
Pe de altă parte, din fonduri europene, administraţia locală doreşte modernizarea drumului comunal Sîntioana-Sîntejude, două străzi în localitatea Ţaga şi una în satul Năsal. Toate acestea sunt cuprinse în proiectul pe care primăria l-a realizat şi l-a depus spre finanţare, pe Măsura 7.2.
Nu mai puţin important este proiectul pregătit pentru reabilitarea clădirii sediului primăriei din Ţaga, un proiect pentru care se speră de asemenea obţinerea unei finanţări europene.