12Anul 2017 a debutat cu activitate bogată la capitolul turism în comuna Poieni, o dovadă că şi acest anotimp reprezintă o ocazie deosebită pentru relaxare şi recreere în frumoasele noastre zone rurale montane. După cum ne precizau reprezentanţi din cadrul Primăriei, a avut loc recepţia finală şi vizita în teren la noul Centru de Informare Turistică din Poieni, o importantă activitate a fost cea de pregătire pentru filmările emisiunii Antena 1 “Descoperă Transilvania”, dar au început şi pregătirile pentru noua ediţie a Festivalului MOX, găzduit de comuna Poieni.

În urmă cu câteva zile Centrul de Informare Turistică a primit vizita Antenei 1 pentru filmarea unui nou episod din seria celor care prezintă frumuseţile comunei Poieni. Dacă în emisiunile anterioare au fost prezentate frumuseţile naturale ale zonei, de această dată gazdele au dorit să prezinte şi oamenii locului.
Astfel, telespectatorii au avut ocazia să o cunoască pe doamna Diana din Valea Drăganului, o mare iubitoare a tradiţiilor şi culturii locale. Dânsa deţine o impresionantă colecţie de costume populare autentice, obiecte de mobilier sau de uz casnic. Colecţia este cu atât mai specială, cu cât majoritatea obiectelor ce o compun se apropie de un secol de existenţă.
Cum am avut parte de o iarnă cu multă zăpadă, cum nu a fost de ani buni, Delia Toderaş şi Mariana Paşcalău au lansat o invitaţie pentru o plimbare cu sania trasa de cai. Profitând de această ocazie, cele două angajate ale Centrului de Informare Turistică Poieni au descris şi câteva momente din istoria localităţii Valea Drăganului. Pentru a afla mai multe despre toate acestea, vă invităm să vizitaţi comuna Poieni. Nu veţi regreta! Încă de la intrarea în localitate, pe E60, dinspre Cluj, Centrul de Informare vă stă la dispoziţie pentru a vă ghida în explorarea frumuseţilor din zona.

MOX (Music Outdoor eXperience), pentru a doua oară la Poieni
“Festivalul celor trei apusuri” ajunge la cea de-a VI-a ediție vara aceasta. Evenimentul, care a pornit de la o zi de naștere la munte, a adus împreună 5.000 de participanți în vara anului 2016, sus, pe platoul de la Valea Drăganului.
MOX (Music Outdoor eXperience), un eveniment care se desfășoară într-un loc ce îți taie respirația, este primul festival cu obiectiv turistic din România care și-a propus să combine un festival de muzică cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagăne, ateliere, waterslide, apusuri la peste 1.000 metri altitudine, competiții, aer curat, distracție și voie bună, și asta a și făcut. Village, K-LU, Sauce, Arme, Massive Fluo, Andreea Veder, Alex One, Greenblack, N.Ser, Aeminium, Ugly Astronaut, Ciakar și Greenie sunt primii artiști care și-au anunțat deja prezența pe line-upul celor două scene de anul acesta.
Ediția a VI-a vine cu noutăți pentru participanți, atât pe partea de line-up, cât și pe partea de activități de zi, spun organizatorii.
”Anul acesta ne-am propus să facem ceva nemaipomenit. MOX este un festival cu obiectiv turistic și ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm frumusețea montană a țării și o dată cu ea și o parte din tradiții. Anul trecut i-am avut ca invitați pe tinerii din Organizația Zestrea, un grup de studenți care promovează cultura țărănească autentică prin ateliere de creație populară și reconstituire istorică. Anul acesta dorim să ducem partea aceasta ceva mai departe promovând și mâncarea tradițională. Astfel, suntem deja în discuții pentru amenajarea unui punct de mâncare tradițională în incinta festivalului.
În ceea ce privește line-upul, pentru prima oară în 6 ani, dorim să aducem și un artist internațional. Și aici suntem deja în discuții cu câțiva posibili artiști. Partea de activități va fi și ea mult mai bogată, dar detaliile vor veni o dată cu apropierea evenimentului.” - Marius Bugeac – organizator.
Festivalul va avea loc în perioada 27 – 30 iulie 2017, iar biletele Early Bird au fost puse deja în vânzare, număr limitat, 600 de bucăți.
Bilete pe biletmaster.ro și în locațiile partenere.
Mai multe informații pe: www.facebook.com/musicoutdoorexperience.