09Deşi cetăţenilor li s-a promis încă de anul trecut că vor avea asfaltat tot centrul localităţii Mărgău, birocraţia, termenele impuse şi procedurile legale ce se impun în cazul unei investiţii publice, fac ca acest proiect să nu fie realizat nici până acum. Este vorba de aproximativ 1,2 kilometri de drum pentru care Primăria a obţinut finanţare în 2016, dar ordinul de începere a lucrărilor se va putea da abia în 2017, de îndată ce vremea va permite acest lucru. Lista obiectivelor pentru 2017 continuă cu demersurile pentru proiectul ce vizează introducerea apei în localitatea Scrind şi modernizarea drumurilor forestiere din comună.

“Totodată, în completarea proiectului depus pentru obţinerea de finanţare europeană, am depus în 13 septembrie 2016 la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 2 milioane de euro, ce vizează asfaltarea a încă 10 kilometri de drum în toată comuna Mărgău”, a precizat primarul comunei, domnul Petru Ungur. A fost nevoie să se apeleze şi la această sursă de finanţare, deoarece pentru a întruni punctajul necesar pentru a primi bani europeni, trebuie îndeplinite mult mai multe condiţii: drumurile ce urmează să fie modernizate trebuie să deservească puncte strategice în comună”, ne explica edilul.
Având în vedere că în momentul discuţiei noastre cu domnul primar nu era încă stabilit bugetul pentru acest an, a fost prematur să insistăm pe alte posibile proiecte, dânsul fiind rezervat în a ne da mai multe detalii. Evident, vom reveni în ediţiile viitoare cu noi informaţii legate de propunerile administraţiei locale pentru comunitatea din Mărgău.

Festivalului Pereţilor de Gheaţă
Una dintre principalele preocupări rămâne sprijinirea turismului în zonă. În primul week-end din luna februarie, iubitorii naturii şi a sporturilor de iarnă s-au reunit în Parcul Natural Apuseni, la o nouă ediţie a Festivalului Pereţilor de Gheaţă. Din programul evenimentului au făcut parte, evident, concursul de escaladare, găzduit de apele îngheţate ale cascadei din Răchiţele, dar şi multe alte surprize pregătite de organizatori.