07Ne-am început vizitele în frumoasele comune ale judeţului, într-o dimineaţă geroasă de ianuarie, pornind spre Valea Lonei. Am parcurs tronsonul DJ 109 A, încântaţi de frumuseţea pădurii de foioase care ne conduce de fiecare dată, ca un partener fidel, pe drumul şerpuit înspre Panticeu. Ceaţa s-a risipit treptat şi, de cum am început să coborâm panta abruptă spre vale, au început a ni se descoperi în faţă, una câte una, gospodăriile localnicilor.

Deşi orele erau “timpurii” pentru noi, centrul localităţii era deja foarte animat. Localnicii, obişnuiţi să se trezească la primele ceasuri ale dimineţii, ca peste tot în satele noastre, pentru a trăbălui în gospodărie şi a hrăni animalele, erau deja în plină activitate. Primul popas – la Primărie. Aici, am fost întâmpinaţi, ca de obicei, cu multă căldură.
Discutând cu domnul primar ing. Aron Lungu, l-am rugat să ne vorbească despre investiţiile pe care administraţia publică locală şi le propune în 2017 pentru atingerea de dezvoltare şi modernizare a comunei.
În acest sens, în cursul anului se va urmări izolarea clădirii Şcolii Gimnaziale din Panticeu, continuarea lucrărilor de asfaltare a uliţelor în comună, dar şi construirea capelei mortuare în localitatea Panticeu. Totodată, se va insista pe modernizarea iluminatului public în comună, prin înlocuirea lămpilor tradiţionale cu corpuri de iluminat tip LED, net superioare din punct de vedere al calităţii, al duratei de folosire şi al gradului de economisire a energiei electrice consumate. După cum ni s-a spus, demersul a început deja în localitatea de reşedinţă.

Mica Unire – sărbătorită la Școala Panticeu
“Miercuri, 25 ianuarie 2017, la Școala Gimnazială Panticeu, a avut loc o activitatea extrașcolară deosebită, închinată zilei de 24 ianuarie, organizată de doamna profesoară de istorie Alina Bugner. Pentru început s-a prezentat un scurt moment de aducere aminte a evenimentului ce a avut loc in 24 ianuarie 1859, când a fost realizată unirea celor două Principate Române, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, și care a reprezentat primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Ziua de 24 Ianuarie rămâne o filă mereu deschisă din cartea istoriei noastre naționale, eveniment pe care dorim să-l sărbătorit an de an în școala noastră.
O parte din elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, sub îndrumarea doamnei profesoare de istorie, a organizat o șezătoare și o piesă de teatru intitulată „Moş Ioan Roată şi Unirea”, care ne-au ajutat să ne amintim de trecut şi să simţim că ziua de 24 ianuarie este o  zi de sărbătoare, o sărbătoare a noastră, a românilor. În cadrul scenetei, elevii au jucat rolurile personajelor istorice precum domnitorul Alexandru Ioan Cuza și Moș Ioan Roată, iar alții au fost boieri și ţărani. Într-un peisaj de basm ne-am bucurat unul de celălalt, rememorând clipe din istoria acelei zile, urând tuturor românilor „La mulţi ani!”, unindu-ne cu toți la final prin tradiţionala Horă a Unirii”, ne-a relatat doamna director, Daniela Marcu.
Felicitări copiilor şi dascălilor din Panticeu, coordonaţi de doamna director Daniela Marcu, pentru toate proiectele frumoase în care se implică!