06Interviu cu primarul comunei, Emil Pîrţoc

- Domnule primar, în ediţia lunii decembrie a publicaţiei noastre am trecut în revistă cele mai importante investiţii realizate în cursul anului în comuna Iclod. Profitând de întâlnirea noastră de azi, vă invit să ne vorbiţi despre ce vă propuneţi să faceţi în anul 2017 pentru comunitatea locală.
- În primul rând ne propunem finalizarea lucrărilor în curs, şi mă refer aici la capela de la Iclozel şi canalizarea de la Fundătura. În funcţie de posibilităţile financiare, avem în vedere pentru 2017 mai multe proiecte care ţin de infrastructura comunei  şi vom ţine cont, evident, ca şi până acum, de nevoile cetăţenilor, astfel, ne vom orienta spre proiecte cu caracter cultural, sportiv, dar mai ales civic.
- După cum ne spuneaţi, se lucrează la repartizarea fondurilor, în funcţie de priorităţi. Aveţi amabilitatea de a ne detalia cam care sunt proiectele principale?  
- Priorităţile pentru anul acesta sunt obţinerea autorizaţiei de construire şi amenajarea terenului sintetic în localitatea Orman, avem totodată pregătit un amplu proiect ce vizează rigole, trotuare şi podeţe în Iclod şi Livada, dar şi construirea unei pasarele pietonale peste valea Mărului şi a unei pasarele moderne peste râul Someş, în proximitatea celei existente.
- Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că sunteţi un foarte mare susţinător al sportului şi acordaţi o mare importanţă infrastructurii sportive în comună. La ce să ne aşteptăm în acest sens anul acesta?
- În primul rând, pe lângă terenul de la Orman, ne dorim ca în 2017 să realizăm dotarea cu module de tribune a câte 100 de locuri pe scaune a terenurilor sportive din localităţile Livada şi Fundătura, precum şi construirea unui vestiar pentru terenul sportiv din localitatea Fundătura.
- În 2016 aţi demarat lucrări de renovare la Căminele Culturale din comună. Sunt finalizate?
- Da, anul trecut am reuşit renovarea căminelor din Fundătura şi Livada, iar anul acesta vom instala centrale termice de încălzire, alimentate cu gaz, în cele două locaţii. Cam acestea sunt cele mai importante investiţii despre care putem vorbi deocamdată, la care se adaugă achiziţionarea unui tractor cu utilaje de deszăpezit, de tuns iarba şi curăţat şoselele. Înainte de toate acestea însă, ne preocupă completarea posturilor vacante în organigrama primăriei, cu personal de specialitate şi moralitate, care să se încadreze pretenţiilor Consiliului Local Iclod.
- Concluzionând, aveţi pregătite şi pentru acest an proiecte îndrăzneţe, domnule primar!
- Da, sunt proiecte îndrăzneţe, dar pe cât de îndrăzneţe, pe atât de utile şi realizabile!