05Administraţia locală din Călăţele se dovedeşte în continuare preocupată de starea drumurilor şi siguranţa circulaţiei pe raza comunei. În acest sens, a fost pregătit şi depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene, pe Submăsura 7.2  MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ ÎN COMUNA CĂLĂŢELE, de altfel, un proiect deja aprobat de forurile abilitate. Această investiţie vizează mai multe drumuri: Drumul Comunal 122, Drumul Satul Nou, Drumul Kogălniceanu, două străzi din localitatea Finciu, precum şi o stradă din satul Văleni.

Un alt proiect depus în vederea obţinerii de finanţare, dar care este încă în aşteptare, este construirea unui after-school pentru copiii din comună. Lista priorităţilor din acest an continuă cu proiectul pregătit pe Măsura 4.3  - MODERNIZARE DRUMURI AGRICOLE ÎN COMUNA CĂLĂŢELE. În cadrul acestuia sunt prevăzute drumul agricol Văleni- Dealu Negru şi Drumul Agricol Dealu Negru - Finciu.
Fondurile europene, o oportunitate şi pentru cetăţeni
În data de 20.01.2017 a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Călăţele o întâlnire cu sătenii din comună, interesaţi de accesarea fondurilor europene. Iniţiatorul acestei interesante şi utile întâlniri a fost domnul Dinu CRISTE, moderator de emisiuni agricole şi totodată reprezentant al organizaţiei nonguvernamentale PROUNESCO, organizaţie al cărei scop este promovarea agriculturii româneşti şi sprijinirea fermierilor în vederea iniţierii unei afaceri în domeniul agricol.
În cadrul evenimentului s-au analizat diverse posibilităţi de dezvoltare pentru fermele existente în zonă. S-a promovat şi s-a pus mare accent pe ideea procesării produselor obţinute în gospodării şi vânzarea directă, fără intermediari. Cele aproximativ 30 de persoane participante s-au declarant mulţumite în urma discuţiilor, considerând întâlnirea extrem de benefică.