iclod 1Primăria Iclod a trecut printr-o perioadă aparte, luna septembrie fiind marcată de concursurile organizate în conformitate cu prevederile HG nr. 286/2011, pentru ocuparea mai multor funcţii rămase vacante, ca urmare a plecării masive a angajaţilor instituţiei. În altă ordine de idei, lucrările la baza sportivă a comunei sunt aproape finalizate.  

Conform anunţurilor de pe pagina de internet a primăriei, au fost scoase la concurs un post de Inspector de specialitate, gradul II, cu studii superioare, pentru After school, un post Şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), un post de muncitor calificat (buldoexcavator), un post îngrijitor (femeie de serviciu) şi un post muncitor calificat cu studii medii.
“Continuăm construcţia capelei de la Iclozel, cu aceasta toate cele 5 sate ale comunei beneficiind în egală măsură de condiţii decente şi în conformitate cu legea, şi rețeaua de canalizarea de la Fundătura, unde se montează deja staţia de epurare, urmând ca în săptămânile următoare să finalizăm şi să inaugurăm moderna bază sportivă a comunei”, a adăugat edilul-şef al comunei Iclod.
Modernul stadion, cu suprafaţă de joc artificială, este dotat cu tribune, cu o capacitate de 642 de locuri, vestiare, duşuri, totul la cele mai înalte standarde de calitate. Complexul cuprinde şi o sala de şedinţe şi protocol, putând să găzduiască diferite evenimente cultural-artistice.
În paralel, pe lângă proiectele de mare anvergură prezentate mai sus, pe perioada verii s-au realizat lucrări de reparaţii şi igienizare la toate şcolile din comună, pentru ca elevii să poată să înveţe în săli noi, curate, în condiţii corespunzătoare din toate punctele de vedere.
Conştient fiind, ca şi fost sportiv, de importanţa educației prin sport, primarul Emil Pîrțoc s-a arătat mereu preocupat de susţinerea sportului şi a sportivilor din comună. Acum, odată cu începerea anului școlar, am aflat de o nouă iniţiativă ce îşi propune promovarea sportului cu balonul oval în rândul copiilor din comunitate. Avându-l alături pe Directorul de Dezvoltare Transilvania, Gheorghe Sabău, se intenţionează formarea unei echipe de minirugby U10, cu copii născuți în anii 2007, 2008 și 2009, băieți și fete.
Aşa cum a făcut-o mereu, Primăria Iclod oferă în continuare sprijin tuturor cultelor din comună, preciza, totodată, domnul primar.