catinaNe aflăm la sfârşitul lunii septembrie şi reţeaua de apă şi canalizare Cătina-Valea Caldă nu este încă funcţională. Aşa cum ne mărturisea edilul comunei Cătina, domnul Alexandru Bota, abia aşteaptă să ne poată da şi veşti bune în privinţa acestei investiţii. La capitolul educaţie, noul an şcolar a început sub auspicii bune, în total fiind înscrişi la cele două unităţi de învăţământ de pe raza comunei 202 copii. Primul clopoţel a sunat la Şcoala Gimnazială de la Cătina în prezenţa cadrelor didactice, a părinţilor şi a reprezentanţilor instituţiilor publice. Toţi cei prezenţi au primit binecuvântarea preoţilor Gheorghe Ilovan şi Alin Morcotan.
Odată cu venirea toamnei a început şi activitatea sportivă a echipei locale de fotbal, Gloria Cătina. Rezultatele înregistrate de galben-albaştri menţin Cătina pe primul loc în clasamentul Ligii a V-a, zona Mociu. De asemenea, continuă activitatea dansatorilor Ansamblului “Muguri de Cătină”, coordonaţi de tinerii instructori Raluca şi Mădălin Todor.
Pentru că ne aflăm la finalul anului agricol, am vrut să aflăm care este situaţia în comună şi la acest capitol. Agricultorii ne-au precizat că seceta din această vară a afectat păşunile, iar lipsa ploilor poate să îngreuneze şi efectuarea arăturilor de toamnă. Trebuie să vedem şi partea bună a lucrurilor, condiţiile meteorologice au fost prielnice pentru culturile de toamnă, soia, porumb, cartofi. Din păcate însă, viaţa gospodarilor şi a micilor fermieri cătineni nu este deloc uşoară, preţurile cu care pot vinde litrul de lapte sau alte produse de origine animală sunt încă foarte mici.
Până una alta, ne bucurăm să ştim că nu sunt probleme cu salubritatea la Cătina. Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, contractată de primăria comunei îşi face treaba cum trebuie. Maşinile ridică gunoiul de două ori pe lună din toate cele şase sate.
Sâmbătă, 24 septembrie, peste 150 de voluntari din comună s-au implicat în acţiunea desfăşurată la nivel naţional, “Let’s Do It, Romania!”. Până la finalul zilei s-au adunat peste 70 de saci de deşeuri, ridicate ulterior de Compania de Salubritate.