calateleSâmbătă, 8 octombrie, Căminul Cultural din Călăţele va găzdui cea de-a doua ediţie a Festivalului-concurs “Ţara Călatei”. Evenimentul este organizat de Asociaţia „De la lume adunate şi-napoi la lume date”, în parteneriat cu Primăria Călăţele, Consiliul Local Călăţele şi Consiliul Judeţean Cluj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.
Festivalul, o competiţie destinată copiilor, cuprinde trei secţiuni: joc popular, interpretare vocală şi interpretare instrumentală. Cei mai buni dintre participanţi vor primi premii valorice, puse la dispoziţie de către organizatori. “La fel ca şi la ediţia anterioară, juriul va fi format din specialişti cu experienţă vastă în domeniu artistic, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi de la Şcoala Populară de Arta”, a menţionat Daniel Rus, preşedintele Asociaţiei „De la lume adunate şi-napoi la lume date”.
Toţi iubitorii de folclor sunt aşteptaţi, aşadar, cu începere de la ora 14.00, la Căminul Cultural din Călăţele, pentru a lua parte la momente de muzică populară autentică şi pentru a-i susţine pe tinerii artişti. În timp ce juriul va delibera, ansamblul gazdă, “Măgura Călăţele”, sub îndrumarea instructorului-coregraf Daniel Rus, va oferi publicului un spectacol, ocazie cu care cei prezenţi vor putea vedea, sau revedea, minunatele coregrafii cu care dansatorii din Călăţele se remarcă la toate evenimentele la care sunt invitaţi.
Organizatorii precizează că înscrierile la festival se pot face până în ziua evenimentului, inclusiv. Nu ne rămâne decât să urăm mult succes tuturor participanţilor şi spor în pregătirea pentru concurs!