26Terenul sintetic din localitatea Ţaga a fost inaugurat joi seara, în 20 august, cu un meci de fotbal amical, între veterani şi tinerii din comună. Peste 50 de spectatori au susţinut jucătorii cu echipament roşu, respectiv albastru, arbitraţi de domnul viceprimar ing. Emil Sabău. Reprezentanţi ai primăriei, dar şi domnul primar, Romulus Mîrza au intrat pe teren pentru primul meci purtat pe noul teren, meci încheiat la egalitate.

Cei prezenţi au apreciat calitatea suprafeţei de joc şi a nocturnei, dar şi tabela electronică, care în afara meciurilor, afişează și ora. De noua investiţie, realizată din fonduri europene, vor putea beneficia de acum tinerii din comună, dornici de a face sport şi mişcare, dar şi elevii, în timpul orelor de educaţie fizică. “Vom putea găzdui aici şi competiţii sportive între echipele locale, dar în primul rând terenul este o ocazie pentru copiii din comună de a-şi petrece timpul liber într-un mod sănătos”, aprecia viceprimarul din Ţaga.
În continuare se lucrează la stadionul din comună, care se construieşte la ieşirea din localitatea Ţaga, spre Buza. Lucrările sunt aproape gata, termenul de finalizare fiind în această toamnă. Proiectul include teren de fotbal cu gazon, nocturnă, vestiare, centrală termică, băi şi o tribună de 150 de locuri. Totodată, stadionul este dotat cu pistă de alergare de 100 de metri şi groapă de nisip pentru sărituri.