19Duminică, 16 august, impunătorul castel din Răscruci, a fost gazda unei noi ediţii a sărbătorii fiilor comunei Bonţida. Prilej de voie bună, de revedere cu familia şi prietenii din copilărie, evenimentul s-a dovedit a fi, totodată, o manifestare cultural-artistică de mare valoare.
După slujba religioasă la Biserica Ortodoxă din Răscruci, cu începere de la ora 12.00, a avut loc sfinţirea Monumentului Eroilor şi lansarea monografiei satului Răscruci, o lucrare semnată de Lazăr Rus. Şi în programul din acest an, organizatorii au acordat un loc important scriitorilor clujeni, sosiţi la Răscruci pentru lansarea a două volume semnate de Sandu Cătinean şi Alexandru Blaga. În sală a fost prezent şi a luat cuvântul şi primarul comunei Bonţida, domnul Aurel Emil Cărhaţ.
Spectacolul folcloric organizat în cinstea fiilor comunei s-a bucurat de prezenţa iubitului realizator radio-TV Sergiu Vitalian Vaida, de coregrafiile Ansamblului de dansuri populare „Codrişorul” din Bonţida şi al formaţiei romilor din localitate. Printre invitaţii speciali care au ajuns la Răscruci au fost şi dansatorii Ansamblul folcloric „Jucu Someşan”, „Nănaşii” şi fraţii Zegrean din Gherla, Cornelia Radocea, Raluca Pal, Larisa Gurzău, Florina şi Florin Mariş, Petre Petruse, Raul Turda, Teodora Ciocanea, dar şi taraful „Meseşul” din Zalău. Prezentatorul acestei ediţii a fost Octavian Butuza. Muzica bună, dansul şi distracţia s-au încheiat cu un spectaculos foc de artificii.  
Manifestările găzduite de frumoasa comună de pe valea Someşului nu se încheie aici. La sfârşitul lunii, în perioada 29-30 august 2015, la Bonţida vor avea loc “Zilele Castelului Bánffy”, un eveniment în cadrul căruia GAL Someş Transilvan va organiza un târg de produse locale.