06Lucrările la Şcoala cu clasele I-XII din Jucu de Sus sunt pe ultima sută de metri. Se insistă pentru finalizarea amenajărilor exterioare, a împrejmuirii curţii, a definitivării trotuarelor şi a căilor de acces, până în prima zi de şcoală, după cum ne declarau reprezentanţii Primăriei Jucu.

Noua clădire este o importantă investiţie pentru comunitatea locală, începută în 2008 cu fonduri de la Ministerul Educaţiei. Finalizarea acestui proiect nu ar fi fost posibilă însă fără aportul semnificativ din bugetul local. Şcoala din Jucu de Sus ajunge să fie astfel o investiţie de peste 1.800.000 lei, dotată cu 12 săli de clasă, laborator de informatică, laborator de chimie-fizică şi un laborator de biologie.

Ziua Recoltei, la Gădălin
07Până la începerea noului an şcolar însă, locuitorii comunei Jucu, cu mic cu mare, sunt invitaţi să petreacă încă o zi de sărbătoare dedicată lor. Satul Gădălin va găzdui duminică, 13 septembrie, ce-a de-a doua ediţie a “Zilei Recoltei”. Cu acest prilej cei prezenţi vor avea ocazia să cunoască producători locali şi să guste din produsele şi recolta obţinută în acest an de expozanţi. Evenimentul va avea loc în curtea Căminului Cultural din Gădălin, de altfel, parte a unui proiect finanţat din fonduri europene, care vizează dotarea acestui aşezământ. Reprezentanţii administraţiei locale precizau că proiectul se află în ultimele luni de implementare, fiind deja organizată licitaţia şi adjudecaţi câştigătorii. Urmează în scurt timp achiziţia dotărilor.
Organizatorii acestei ediţii a sărbătorii “Ziua Recoltei Gădălin”, Primăria şi Consiliul Local Jucu, şi solistul Traian Ilea, promit o zi plină de voie bună, muzică de calitate şi artişti aleşi pe sprânceană. Dacă şi vremea va fi prielnică, cu siguranţă manifestarea va fi una memorabilă, păstrată în amintirea tuturor celor prezenţi, multă vreme de acum încolo.