05Pregătirile pentru intrarea în noul an şcolar sunt în toi. După o vacanţă de vară bine-meritată, copiii din comuna Aşchileu vor putea beneficia din septembrie atât de o nouă grădiniţă, cât şi de o şcoală modernă.
Dacă este să facem o trecere în revistă a evenimentelor din ultimii ani, nici pentru dascăli, nici pentru părinţi şi copii, dar nici pentru autorităţi, situaţia la capitolul “infrastructură şcolară” nu a fost prea roz.

Din fericire, anul trecut, în 2014, prin implicarea susţinută a reprezentanţilor primăriei, în frunte cu domnul primar Ioan Porumb, sprijinit de Inspectoratul Şcolar, problemele cauzate de blocarea lucrărilor de renovare ale Şcolii cu clasele I-VIII din Aşchileul Mare au fost în final depăşite. Suma necesară pentru finalizarea investiţiei începute în 2008 a fost primită, iar în prezent proiectul este finalizat în proporţie de 90 %. Aceasta înseamnă că, începând din anul şcolar 2015-2016, elevii vor avea parte de condiţii optime în care să înveţe.
Totodată, începând din această toamnă, comuna Aşchileu are şi grădiniţă nouă, o construcţie începută de la zero. Investiţia a fost realizată cu fonduri din bugetul local şi sprijin primit de la nivel judeţean, după cum preciza edilul şef, Ioan Porumb. Un mare ajutor pentru copiii din comunitate este şi noul microbuz şcolar, primit recent din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.