06Festivalul de muzică electronică de la Bonţida s-a încheiat în urmă cu câteva zile, însă se discută în continuare foarte mult de această ediţie a “Electric Castle”, desfăşurată în perioada 25-28 iunie, una cu adevărat deosebită, şi despre care se va mai discuta şi de acum încolo, destul de multă vreme. Chiar şi inconvenientele cauzate de ploile din ultima perioadă şi noroiul care i-a determinat chiar şi pe cei mai mari pasionaţi de modă să încalţe cizmele de cauciuc la eveniment, au adus un plus de farmec. Participanţii nu au fost nici pe departe împiedicaţi să se simtă bine din aceste motive, dimpotrivă.

Vorbeam cu primarul comunei Bonţida, la finalul evenimentului şi dânsul remarca un lucru extraordinar, pe care l-am simţit şi noi: “Chiar şi după ce concertele şi festivalul s-au încheiat, lumea parcă vrea să mai rămână la Bonţida. Mulţumim şi pe această cale participanţilor care au ajuns la festivalul de anul acesta în număr mult mai mare, comparativ cu ediţia trecută, ceea ce este o dovadă a ospitalităţii şi a bunei organizări. Cu toate inconvenientele care au apărut, noi, ca şi Primărie, ne-am dat tot concursul, de comun acord şi în strânsă colaborare cu organizatorii, să contribuim la crearea condiţiilor necesare desfăşurării acestui mare eveniment”, declara Aurel Emil Cărhaţ.
Trebuie spus că prin implicarea autorităţilor locale s-a intervenit cu utilaje şi cu supliment de sorturi de piatră pentru a pregăti căile de acces şi drumurile adiacente care duc spre Castelul Banffy. Să nu uităm însă de pregătirile care s-au făcut în comună, încă de la începutul acestui an: amenajarea centrul istoric din Bonţida, amenajarea de parcări şi trotuare, înfiinţarea unui Centrul de Informare Turistică.
Bonţida a devenit o localitate cu sonoritate internaţională, dar înainte de toate este un centru cultural de necontestat, la nivel naţional. Căldura oamenilor de aici şi promptitudinea cu care autorităţile răspund de fiecare dată provocărilor, fac cinste acestor locuri de mare valoare istorică şi culturală.