84Parohia Ortodoxă Corneşti, reprezentată de preotul Dănuţ-Gheorghe Pintea, împreună cu Primăria Comunei Gîrbău, reprezentată de domnul primar prof. Gheorghe-Lucian Broaina, precum şi Consiliul Local Gîrbău, au pregătit şi în acest an un eveniment local deosebit, dedicat în special locuitorilor satului Corneşti, cetăţenilor din comună, dar nu numai. Astfel, organizatorii invită pe toţi cei care iubesc serbările locale, să ia parte la cea de-a IV- a ediţie a sărbătorii ”Fiii Satului Cornești”,  în perioada 4- 5 iulie 2015.

Aşa cum se obişnuieşte la fiecare sărbătoare a satelor comunei Gîrbău, din program nu vor lipsi  competiţiile sportive, programate pentru sâmbătă, prima zi a evenimentului, ce se va încheia cu o  seară culturală.
Respectând orânduirea creştinească, evenimentele de duminică, 5 iulie, vor debuta cu primirea invitaţilor la Sfânta Biserică din localitate, unde va avea loc săvârşirea Sfintei Liturghii. Va urma apoi, conform programului stabilit, Te Deum-ul, un parastas de pomenire, precum şi o ceremonie de depunere de coroane la monumentul eroilor din sat.
Participanţii vor putea admira, totodată, obiecte deosebite, mărturii ale culturii şi tradiţiei româneşti, prezentate în cadrul expoziţiilor de etnografie şi cultură. Începând cu ora 15.00 va începe programul artistic, când vor urca pe scenă interpreţi de muzică populară şi ansambluri folclorice din zonă, nume apreciate de public şi alese cu atenţie de organizatori. Fiecare dintre cele două zile ale evenimentului se vor încheia înălţător, cu lansare de lampioane.