Interviu cu primarul comunei, Alexandru Bota  
81- Domnule primar, modernizarea sediului primăriei este una dintre cele mai importante investiţii aflate în derulare în acest moment în comuna Cătina. Spuneţi-ne în ce stadiu se află lucrările la acest proiect.
- Da, este adevărat, reparaţiile la Primărie, precum şi dotarea Căminului Cultural din Cătina reprezintă investiţii importante pentru comunitate, ambele finanţate printr-un proiect câştigat prin GAL Câmpia Transilvaniei. Lucrările au decurs foarte bine, şi suntem pe ultima sută de metri. Urmează să instalăm plăcile cu inscripţii, atât pentru “Primăria Cătina”, cât şi “Consiliul Local Cătina”. Trebuie să precizez că am lucrat foarte bine cu firma RIOLIV S.A. din Cluj, cei care au efectuat lucrările de reparaţii la primărie.
- Din punct de vedere agricol, cum se prezintă situaţia în comună?
- Ploile din ultima perioadă au ajutat mult. Porumbul, grâul, orzoaica şi rapiţa, culturile pe cele mai întinse suprafeţe, arată foarte bine. Ne mândrim cu cel mai mare fermier din comună, AGRO Feldioara, care cultivă peste 30 de hectare, atât grâu de toamnă, cât şi porumb, orzoaică şi rapiţă.
- A fost o perioadă încărcată, şi în multe părţi destul de stresantă, în care fermierii s-au preocupat de întocmirea cererilor pentru APIA. Cum au stat lucrurile la acest capitol la Cătina?
- Campania de depunere a cererilor la APIA în vederea obţinerii subvenţiilor în agricultură s-a încheiat, după cum ştiţi. Pe toată această perioadă angajaţii primăriei au oferit tot sprijinul posibil pentru pregătirea documentaţiei necesare solicitanţilor. Aşa cum a fost stabilit, fermierii din comuna noastră au fost primiţi la sediul APIA din Mociu, unde s-au depus cererile, atât pentru sectorul vegetal cât şi animal.
- Ştim că administraţia locală de la Cătina este preocupată de promovarea şi sprijinirea culturii tradiţionale. În acest sens, o importantă manifestare, devenită deja o tradiţiei, este sărbătoarea locală “Fiii satului Cătina”. Pe când acest eveniment?
- Consiliul Local Cătina a aprobat desfăşurarea activităţilor din cadrul sărbătorii “Fiii satului Cătina”, eveniment ce va avea loc, aşa cum ne-am obişnuit deja, în ultima duminică din luna iulie. Aşadar, vă aşteptăm cu drag, duminică, 26 iulie la Cătina, când vor urca pe scenă dansatorii ansamblurilor din comunele învecinate precum şi invitaţi din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.