76Satul Cătălina, din comuna Panticeu, beneficia până nu de mult, după cum ne spunea primarul Aron Lungu, de o instalaţie de iluminat public, veche de aproape 60 de ani. Prin implicarea primăriei, care a alocat fondurilor necesare din bugetul local, a fost posibilă extinderea reţelei de iluminat public în toată localitatea, în zonele locuite. “Erau doar 5 lămpi care funcţionau în centrul satului, şi acestea din 1958. Acum am reuşit realizarea unei instalaţii de iluminat public modernă”, precizează edilul.  

De asemenea, am aflat că în satul Sărata au început lucrările de reabilitare la Căminul Cultural, o mai veche cerință exprimată de cetăţenii din localitate. Această investiţie este finanţată din fonduri europene, printr-un proiect integrat depus de Primăria Panticeu pe Măsura 322, în acelaşi proiect fiind cuprinse şi reţeaua de apă şi canalizare, reabilitare şi modernizare drumuri şi înființare after school.
Veşti bune se anunţă şi pentru locuitorii din localitatea de reşedinţă: reprezentanţii administraţiei locale ne-au precizat că se lucrează la studiul geotehnic în vederea introducerii apei în satul Panticeu.
Tot aici, fiind aprobat bugetul necesar printr-o Hotărâre a Consiliului Local, a început renovarea Monumentului Eroilor, aşa cum promitea primarul la sfârşitul lunii mai. “A fost refăcut deja gardul de împrejmuire şi urmează placarea cu piatră de Viştea. Am găsit şi un specialist restaurator care să se ocupe de restaurarea monumentului din Panticeu”, completează primarul Aron Lungu.