39Ultima săptămână a lunii mai a fost marcată de acţiunile de prevenire a inundaţiilor şi a pagubelor care s-ar fi putut produce în zona comunei Călăţele, pe fondul cantităţilor mari de precipitaţii şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile înregistrate în această perioadă. Zi şi noapte, personalul primăriei, viceprimarul şi primarul comunei, Vasile Tripon, au fost în alertă.

 


S-a ieşit pe teren, pe cursul văilor şi s-a intervenit acolo unde a fost cazul, fără să se ajungă la mari pagube materiale sau la prejudicierea vieţii cetăţenilor şi a animalelor.
Trebuie apreciată munca întregii echipe SVSU din Călăţele, din care fac parte Ioan Todea, Florin Paşca şi Paşcu Trif. Nu este pentru prima dată când cei de la SVSU au dat dovadă de un extraordinar devotament şi pricepere în soluţionarea problemelor apărute la nivelul comunei.
38“Am fost în permanenţă pe teren împreună cu personalul SVSU, atât la Finciu cât şi la Dealu Negru. S-a intervenit la timp în cazul rigolelor înfundate şi s-a evitat producerea de inundaţii. Am avut un noroc fantastic că în urmă cu patru ani s-a făcut regularizarea pe Valea Călata. Altfel, am fi avut acum mari probleme. În continuare se lucrează la rigolele din satul Dealu Negru, pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de drumuri comunale. Altfel, punem piatră degeaba, pentru că la orice ploaie este spălată. Am trimis, de asemenea, şi Poliţia Locală să reamintească cetăţenilor că au datoria de a-şi curăţa rigolele din faţa gospodăriilor ”, preciza viceprimarul comunei, Constantin Ghiţe.
Tot de la dânsul am aflat că în 3 iunie va avea loc o întâlnire la care vor participa reprezentanţii primăriei Călăţele, reprezentanţii Companiei de Apă Someş SA de la Cluj şi din cadrul sucursalei Huedin, precum şi constructorul, în vederea delegării gestiunii reţelei de canalizare şi apă.