29Copiii din Poieni, au început din luna mai cursurile de dans, sub atenta îndrumare a Andreeei Bunzeac, antrenor de dans sportiv, avizat de Federaţia Română de Dans Sportiv, fostă balerină, timp de 9 ani. Copiii au de acum posibilitatea să desluşească tainele dansului modern, sportiv, a baletului clasic şi contemporan, a dansurilor tematice şi de creaţie, dar pot învăţa şi mişcările specifice majoretelor, street-dance-ului sau hip-hop-ului, în cadrul cursurilor organizate la şcoala din Poieni.
După doar două întâlniri cu Andreea Bunzeac, copiii din Poieni au susţinut primul lor spectacol în faţa părinţilor, rudelor şi prietenilor. “Este o grupă foarte compactă şi foarte bună. Nu regret că am ajuns să predau la Poieni. În 15 ani, nu mi s-a întâmplat ca, după trei săptămâni, să ajung cu dansatorii la o asemenea performanţă”.
În perioada 13-14 iunie, grupa formată din 24 de dansatori din comuna Poieni va participa la “Cupa Bella” la Bucureşti, cu un dans de formaţie. “Copiii se vor întoarce cu siguranţă învingători, fiind vorba despre o competiţie pentru intermediari”, are convingerea Andreea Bunzeac. Le dorim multă baftă! Dansatorii îşi aşteaptă noile costume de competiţie, care vor fi foarte spectaculoase şi... sunt un cadou din partea clubului antrenoarei.
“Ne propunem ca, pe viitor, să participăm şi la alte evenimente, sau chiar să le iniţiem noi” spune antrenoarea Bunzeac. Pe parcursul verii copiii nu vor abandona dansul. Antrenamentele se for ţine regulat, având în vedere că îi aşteaptă spectacole la Cluj-Napoca, la marile magazine din oraş. Pentru toate acestea, foarte importantă este susţinerea primită din partea primarului comunei Poieni, Gheorghe-Constantin Boca, a viceprimarului Gheorghe Negru şi a directorului şcolii.