12Duminică, 24 mai, printr-o frumoasă colaborare între Primăria Cămăraşu, Şcoala Gimnazială Cămăraşu, Fundaţia World Vision şi Asociaţia Prospera Cămăraşu, a fost organizată cea de-a IV-a ediţie a competiţiei sportive a elevilor din mediul rural. Iniţial denumit, „Cross-ul Cămăraşului”, manifestarea a devenit treptat un “maraton”, în care concurenţii s-au întrecut la 5 probe de atletism: alergare-viteză 60 m, sărituri în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină, trasul cu frânghia şi triatlon.

 

 

11S-au înscris la start atât băieţi cât şi fete, pe două grupe de vârstă, elevi ai şcolilor din comunele Cămăraşu, Panticeu, Căianu, Apahida, Geaca, Buza, Sânpaul, Suatu, Cătina şi Frata. Au fost prezenţi, de asemenea, elevi din oraşul Sărmaşu, judeţul Mureş şi de la şcolile cu profil sportiv din Cluj-Napoca.
Competiţia de la Cămăraşu se vrea a fi, dincolo de un concurs sportiv, o modalitate de promovare a mişcării, a atletismului şi, de ce nu, de descoperire a talentelor. Să nu uităm, Paul Gaşpar, sportiv din Cămăraşu, este campionul naţional al României la atletism, fiind astfel calificat la Balcaniadă.

 

 

13