07În perioada 8-9 mai, Şcoala Gimnazială Baciu a organizat cea de-a doua ediţie a simpozionului aniversar interjudeţean “URME VII...SPRE ŞCOALA ROMÂNEASC DE MÂINE, având tema "Moştenire culturală şi identitate naţională în şcoala românească". Evenimentul este cu atât mai important cu cât coincide cu "Ziua Şcolii” şi tăierea panglicii la noua sală de sport, o recentă investiţie a Primăriei Baciu.

 

 


În deschiderea festivă a evenimentului au luat cuvântul directorul şcolii prof. dr. Gligor Hagău, dascăli ai şcolii, invitaţi speciali, dar şi primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan. După ce antevorbitorii săi ai prezentat semnificația zilelor de 8 și 9 Mai în istorie şi 08importanţa tradiţiilor, a culturii, a învăţăturii şi a educaţiei în viaţa copiilor, edilul şef a subliniat că, totodată, inaugurarea sălii de sport este o mare realizare pentru comunitate. După aprobarea în cadrul şedințelor Consiliului Local a sumei necesare pentru realizarea acestui spaţiu, primarul comunei, Ioan Florin Mureşan, are convingerea că se vor găsi banii necesari şi pentru dotarea sălii.
Împreună cu cadrele didactice, elevii Şcolii Gimnaziale Baciu au pregătit minunate lucrări plastice având ca temă cultura şi tradiţiile româneşti, dar şi un scurt moment artistic, repunând în scenă o şezătoare tradiţională.
Prima zi a simpozionului a continuat cu prezentarea lucrărilor pe secţiuni. La fel s-a întâmplat şi sâmbătă, 9 mai, a doua zi de simpozion, încheiată, aşa cum se obişnuieşte la finalul acestui gen de eveniment, cu trasarea concluziilor.

09