34Interviu cu primarul comunei, Eugen Mureşan

- Domnule primar, a sosit primăvara şi am văzut că deja se lucrează la investiţiile pe care le-aţi demarat la nivelul comunei în perioada anterioară. Aţi putea să ne spuneţi mai exact care este stadiul de implementare a proiectelor?
- Timpul ţine cu noi, astfel că au început lucrările la reţeaua de alimentare cu apă, proiect în care se efectuează montarea staţiei de tratare şi instalarea apometrelor, şi suntem în curs de finalizare a construcţiei la Punctul de informare turistică. De asemenea, de curând s-a predat amplasamentul pentru terenul sintetic de sport din preajma Şcolii Generale Vultureni.
- Agricultura este o parte importantă în viaţa uifălenilor. Cum se anunţă acest an pentru cultivatorii şi crescătorii de animale din comuna Vultureni?
- Cetăţenii sunt implicaţi în această perioadă în realizarea lucrărilor specifice campaniei de primăvară. La nivel de comună se însămânţează 500 hectare de porumb, 300 hectare de orzoaică şi 70-80 hectare de lucernă, trei dintre cele mai importante culturi în acest an. La nivel de primărie, ne implicăm în informarea, conştientizarea şi sprijinirea fermierilor în legătură cu pregătirea documentaţiei pentru obţinerea subvenţiilor şi depunerea la centrele APIA.
- Conform legislaţiei, dar aşa cum este şi firesc, pentru crearea şi păstrarea unui mediu sănătos în care să trăim şi să ne derulăm activităţile zilnice, primăvara este anotimpul “curăţeniei generale”. Aţi organizat astfel de acţiuni la nivelul comunei dumneavoastră?
- Bineînţeles, au fost două astfel de acţiuni în această primăvară, în care au fost implicaţi beneficiarii Legii 416, dar şi ceilalţi cetăţeni. S-a intervenit în toată comuna, atât pe drumurile judeţene care traversează comuna, cât şi pe drumurile comunale şi, nu în ultimul rând, în pădurile limitrofe drumurilor judeţene. Au fost acţiuni în urma cărora au fost adunaţi 800 de saci menajeri de gunoaie şi deşeuri, circa 200 metri cubi.