32Pe parcursul săptămânii 6-10 aprilie, Şcoala Gimnazială Răchiţele a derulat o serie de activităţi în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fi mai bun!". Pentru o cât mai bună desfăşurare a acestor activităţi, unitatea de învățământ a fost sprijinită material de către Primăria Comunei Mărgău, în frunte cu domnul primar Ungur Petru.
Primăria Comunei Mărgău s-a implicat în asigurarea mijloacelor pentru transportul elevilor, pentru parcurgerea traseelor stabilite. Astfel, copiii care învaţă la şcoala din Răchiţele au reuşit să viziteze diferite obiective turistice: Peştera Urşilor, Casa Proverbelor, Muzeul Flutur, Salina Turda, Aeroportul Internaţional Cluj - Napoca, Fabrica de sticlă de la Turda.
Tot în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel", instituţia de învăţământ a fost reprezentată cu succes de echipa de atletism antrenată de domnul profesor Roşu Claudiu, ocupând locul al III-lea în cadrul competiţiei Cupa Inspectoratului Judeţean la categoria claselor III - IV.
Primăria Comunei Mărgău a asigurat un număr de 15 echipamente sportive, dovedind încă o dată că este un susţinător de nădejde al activităţilor sportive, şi nu numai, pe care le desfăşoară elevii Şcolii Gimnaziale Răchitele.
“Ne bucurăm de o colaborare foarte bună între Primăria Comunei Mărgău şi Şcoala Gimnazială Răchiţele, instituţie care beneficiază de tot sprijinul posibil din partea administraţiei locale, astfel încât ne putem atinge obiectivele pe care ni le propunem”, spun cadrele didactice, conduse de doamna director, Cristina Şaitiş.