30“Mândrie, Performanţă, Invincibilitate” – acestea sunt valorile pe care se bazează noua Asociaţie non-profit constituită la nivelul comunei Geaca, în scopul de a ajuta în principal familiile aflate la nevoie, persoanele cu situaţii materiale precare, dar care îşi propune totodată sprijinirea manifestărilor culturale şi sportive organizate la nivelul comunităţii locale. Este vorba de concretizarea unei iniţiative ce aparţine viceprimarului Mihai Moldovan, primarului Ioan Miron şi profesorului de sport Paul Bărbos, membrii ai asociaţiei.
“MPI Geaca” intenţionează să atragă sponsorizări pentru organizarea evenimentului “Fiii comunei Geaca”, sărbătoare locală în cadrul căreia îşi vor da concursul dansatorii ansamblului local, dar se va insista şi pe susţinerea activităţii sportive a A.S Unirea Geaca. Echipa de fotbal din comună, înfiinţată în anul 2008, activează în prezent în Liga a V-a, zona Mociu, cu rezultate bune.  Având în componenţă jucători locali, dar şi din Cluj Napoca sau Gherla, AS Unirea Geaca face onoare culorilor verde-galben de pe echipamentului principal. Echipamentele de rezervă ale echipei sunt galben-albastru şi alb-roşu. Înainte de ultimul meci, disputat duminică, 26 aprilie, AS Geaca se află pe locul 6 în clasament. În etapa precedentă AS Unirea Geaca a învins pe teren propriu, cu scorul de 6-0, ocupanta locului 3, AS Luceafărul Ghirişu Român, însă din păcate, în etapa a 14-a, meciul nu s-a încheiat cu o victorie pentru verzi-galbeni, care au pierdut la Pata în faţa jucătorilor de la AS IRIS 2014 Cluj-Napoca. Meciul  a fost arbitrat de domnul Sorin Vădana, ajutat la cele doua linii de domnul Mihai Mereş şi de Christina Mureşan, observator din partea AJF Cluj fiind domnul Marius Moholea.
Reprezentanții “MPI Geaca” au purtat deja discuţii cu entităţi similare şi cu fundaţii din diferite state ale Uniunii Europene, în vederea stabilirii de parteneriate, organizarea de vizite, schimb de experienţă. Important de precizat este şi faptul că statutul juridic al ONG-ului “MPI Geaca” va permite redirecţionarea procentului de 2% din impozitul pe venit pentru cei care doresc să contribuie la acţiunile ONG-ului.