28Cetăţenii comunei Călăţele au fost avertizaţi şi în acest an în privinţa pericolelor care pot să apară pe fondul aprinderii şi lăsării nesupravegheate a focului, însă, din păcate, nici în această primăvară incendiile nu au lipsit. În ciuda anunţurilor şi informărilor din partea reprezentanţilor primăriei şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, au fost mai multe cazuri în care a fost necesar să se intervină pentru stingerea focarelor în Dealu Negru şi Călăţele Pădure.
E drept, s-a intervenit rapid fără să se ajungă la pagube materiale, sau mai grav, la punerea în pericol a vieţii oamenilor sau a animalelor, dar astfel de situaţii pot să fie evitate. Şi, pentru că vorbim de lucruri serioase, legislaţia a fost făcută, pentru a fi respectată, nu pentru a fi încălcată.
În altă ordine de idei, reprezentanţii echipei administrative de la Călăţele ne-au declarat că lucrările la proiectele aflate în derulare pe raza comunei continuă conform graficelor stabilite. Pe drumul 108 C Văleni Călata se lucrează într-un ritm bun la rigole, iar apa şi canalizarea sunt pe ultima sută de metrii, după cum spunea viceprimarul comunei, domnul Ghiţe Constantin. Pe motivul lipsei de personal specializat, urmează ca reţeaua să fie ulterior predată către Someş-Tisa, compania cu care au fost semnate deja toate protocoalele necesare.  
“Vrem totodată să intervenim cu buldoexcavatorul, cu cupa de taluzat, la şanţuri şi rigole pe drumurile care nu sunt asfaltate, să le aducem într-o stare mai bună”, preciza viceprimarul comunei. E drept, pe alocuri, peste iarnă, drumurile s-au deteriorat devenind greu practicabile. Am înţeles de la edilii comunei că la rigole continuă lucrările pe anumite porţiuni în satele Călăţele Pădure, Călăţele şi Dealu Negru.
De asemenea în derulare se află proiectul de extindere a reţelei de electrificare în colonia de rromi. În prezent se lucrează la întocmirea documentaţiei pentru această zonă, unde există încă 10 gospodării care nu au curent electric. La fel, au fost demarate procedurile pentru întocmirea documentaţia necesare pentru prelungirea reţelei de alimentare cu energie electrică în Călăţele Pădure, pe o lungime de 3 kilometri.
În a doua zi de Paşte, Căminul Cultural din Călăţele a fost gazda unui nou spectacol susţinut de copiii ansamblului de comună, “Măgura” Călăţele, eveniment la care au participa tinerii în număr foarte mare, dar şi cetăţeni din celelalte sate ale comunei, spre bucuria organizatorilor.
Din păcate însă, în urma discuţiei cu călăţenii, am primit şi o veste proastă. Părintele Dănuţ Călăţean, cel care se ocupă de pregătirea tinerilor dansatori, a suferit o comoţie cerebrală şi se află într-o stare foarte gravă. Pe această cale, reprezentanţii primăriei, dar şi copiii din ansamblu îi doresc multă sănătate şi însănătoşire grabnică!