23Drumul comunal DC 131 Tranişu trebuie să fie terminat de asfaltat până în luna septembrie. În prezent, proiectul se află în faza licitaţiei, în etapa de evaluare a ofertelor depuse conform legislaţiei în vigoare. Lucrările la acest drum comunal, la fel ca şi în cazul asfaltării drumului Floroiu-Poieniţă şi pietruirea drumului pe Valea Lungă, vor fi finanţate din fonduri europene. De asemenea, reprezentanţii aparatului administrativ de la Poieni ne-au precizat că au început lucrările de reparaţii la drumurile şi străzile din comună în toate satele.
“În cazul acestor drumuri, folosind autobasculanta şi buldoexcavatorul primăriei, reuşim să realizăm lucrările necesare, la preţuri foarte mici. În plus, se poate interveni rapid oriunde e nevoie. Problema este însă că sunt foarte multe drumuri pe deal, cum este cazul Tranişu, Lunca Vişagului, Valea Drăganului, zone în care în urmă cu 1-2 ani nu erau folosite decât de căruţe, mai rar tractoare. Cetăţenii şi-au cumpărat însă maşini, aproape că nu mai există familie fără maşină. Asta bineînţeles că ne bucură, pentru că este un lucru bun, însă înseamnă, pe puţin, triplarea numărului de kilometri de drum ce trebuie făcuţi de la zero”, explică viceprimarul comunei Poieni, Gheorghe Negru.  “Cetăţenii trebuie să înţeleagă însă că facem cât putem”, este apelul edilului.
În paralel, în cel mai scurt timp posibil, probabil începând chiar din luna mai, vor fi demarate şi lucrările la Centrul de Informare Turistică. Edificarea şi dotarea acestui centru ce va fi găzduit de satul Poieni vor fi susţinute din fonduri europene. Să nu uităm că vorbim despre o zonă cu un imens potenţial turistic, care merită tot efortul pentru o şi mai bună promovare. Ne referim la diversele posibilităţi de recreere şi agrement, la numeroasele unităţi de cazare existente în zonă, mai ales în Valea Drăganului şi, nu în ultimul rând, la valoroasele obiectivele turistice printre care este suficient să amintim de Moara de Apă de la Bologa, Barajul de acumulare de la Drăgan, Castrul roman şi Cetatea de la Bologa... Lista poate fi însă cu uşurinţă completată cu noi puncte de interes, pentru oricine simte nevoia evadării din cotidian, indiferent că vorbim de un turist din ţară, sau de musafiri ajunşi pe aceste meleaguri din străinătate.