19În această primăvară primăria Jucu s-a implicat în reamenajarea parcurilor şi creşterea suprafeţelor verzi în comună. Pentru aceasta, în luna aprilie au fost plantaţi arbori decorativi, acţiune în care au fost atraşi şi elevii, în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”.
Comunitatea este acum mai “bogată” cu 10 tei, 10 frasini, 50 de tuia, 10 castani şi 30 puieţi de mesteacăn, ce contribuie la purificarea aerului, completarea suprafeţelor verzi raportat la numărul de locuitori şi, nu în ultimul rând, la înfrumuseţarea peisagistică a comunei. Elevii claselor I-IV au fost antrenaţi la o acţiunea de curăţenie alături de reprezentantul de mediu din cadrul primăriei, Marinela Bota, personalul de întreţinere, domnul Aurel Chiorean şi cadre didactice.
A doua jumătate a lunii aprilie a fost foarte aglomerată, având în vedere că a început sesiunea de depunere a cererilor pentru obţinerea subvențiilor de la APIA, ceva mai târziu comparativ cu anii precedenţi. Şi problemele pe care le întâmpină solicitanţii în acest an sunt mai numeroase, însă angajaţii Primăriei Jucu îşi dau concursul, ca de fiecare dată, pentru a soluţiona cât mai prompt în folosul fermierilor.

Eveniment cu peste 11.000 de participanţi!
În cursul celor patru zile ale Târgului “Agraria”, eveniment organizat pentru prima dată la Jucu, pe platforma Tetarom III, au ajuns peste 11.000 de vizitatori şi 330 de expozanţi din 14 ţări europene. Deschiderea oficială a avut loc joi, 23 aprilie, cu participarea oficialităţilor în domeniu. Invitat să ia parte la momentul de deschidere a fost inclusiv domnului primar al comunei Jucu, Ioan Dorel Pojar. Cu un spaţiu expoziţional de aproximativ 10 hectare, “Agraria” 2015 a fost un mare succes, chiar dacă manifestarea nu a mai avut loc în Cluj-Napoca. Cei interesaţi au putut urmări demonstraţii cu maşini şi utilaje agricole, prezentări de animale, au putut stabili relaţii profesionale şi obţine informaţii de la specialişti în cadrul conferinţelor ce nu au lipsit din programul târgului.
Organizatorii au pus la dispoziţia vizitatorilor microbuze pentru transport, care, pe durata târgului, au pornit de la staţia IRA din Cluj-Npoaca la fiecare 30 de minute către Jucu.
Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie Agraria, organizat de DLG InterMarketing, rămâne evenimentul agricol numărul 1 al Transilvaniei: ediţia din 2015, a XXI-a, va rămâne una de reper.