05Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Primăria comunei Mihai Viteazu, Consiliul Local şi Căminul Cultural au animat comunitatea printr-un concurs tematic, destinat copiilor. Cei mai mici dintre locuitorii comunei s-au întâlnit pe stadionul din Mihai Viteazu, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 4 aprilie, pentru a se întrece în cursa cu oul în lingură, la “cules” ouă de ciocolată sau la alergat în sac.


Chiar şi vremea a ţinut cu cei prezenţi. Deşi zilele premergătoare evenimentului au fost destul de reci şi ploioase, până în momentul startului soarele a răzbit printre nori, spre încântarea tuturor. Nu au lipsit din mijlocul participanţilor reprezentanţi ai primăriei, împreună cu domnul Alexandru Făgădar, director al Căminului Cultural, sufletul competiţiei în ultimii ani. Domnul primar, Ioan Zeng a fost cel care i-a susţinut pe concurenţi, i-a însufleţit pe timpul competiţiei, iar la final i-a felicitat şi i-a premiat pe câştigători.
06Cei mai buni dintre concurenţii înscrişi pe categorii de vârstă la jocurile sportive distractive au fost recompensaţi cu premii: jocuri de remi, rachete de badminton, coșuri cu iepurași și ouă de ciocolată. Descoperitorii micilor ouă magice, “aurii”, au primit câte o bicicletă, puse la bătaie, câte una la fiecare dintre cele două categorii de vârstă.
E drept, nu pentru toţi copiii coşurile au pline la final. Din acest motiv, şi pe fondul emoţiei competiţiei, pe obrajii îmbujoraţi ai celor mai puţin norocoşi, am putut zări câteva lacrimi. Momentele tensionate au trecut însă repede: “iepuraşul” s-a gândit la toţi copilaşii – la plecare, toţi participanţii au primit din partea organizatorilor ouă de ciocolată. Astfel, pe poarta stadionului, toţi au ieşit zâmbind, cu o frumoasă amintire a unui eveniment local reuşit.