01În săptămâna 6–10 aprilie 2015, în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, Biblioteca Comunală „Ioan Ploscaru” Frata a desfășurat următoarele activități:


# În parteneriat cu Grădinița Școlii Gimnaziale „Soporu de Câmpie”, Grupa „Iepurașilor”, a desfășurat activitatea: ”Hristos a înviat!”, având ca scop păstrarea și respectarea tradițiilor pascale. Proiectul a fost coordonat de doamnele educatoare Violeta Iușca și Nastasia Șomlea.
# În colaborare cu Școala Gimnazială Frata, în cadrul activității „Atelier de creație populară”, 28 de elevi au realizat șervețele, ornamente pentru ouăle de Paște, pernițe pentru ace, semne de carte cu motive românești etc. Coordonatorul activității a fost doamna profesor Ana Hapa.

02De Paște!
În seara Vinerii Mari, la slujba Prohodului Domnului ținută la Mănăstirea „Sfânta Treime” Soporu de Câmpie, în mijlocul credincioșilor a fost prezentă interpreta reprezentativă a muzicii populare transilvănene, Irina Someşan, care a interpretat câteva pricesne.
La Frata, ouăle de Paște s-au vopsit natural, presând flori și frunze pentru decorare. Această activitate amuzantă și creativă a fost desfășurată și de copilași.

Lăcrămioara Pop – bibliotecar,
Biblioteca Comunală „Ioan Ploscaru” Frata