tamasianaContractele de finanțare a celor două obiective derulate prin PNDL 2 - extinderea rețelei de alimentare cu apă și reabilitarea și dotarea Școlii Nicolești au fost semnate de către primarul Ion Ionescu, la finalul lunii mai, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale. Pentru fiecare dintre cele două investiții, administrația publică locală va primi de la Guvern aproape 5 miliarde de lei vechi.

”Sumele nu depășesc pragul valoric stabilit pentru achiziție directă, așadar nu vor mai fi organizate licitații, se va merge pe încredințare directă. Ceea ce înseamnă că ne vom apuca de lucru mai repede la cele două obiective. De fapt, la apă conductele au fost deja îngropate, mai trebuie doar să instalăm pompele și să le punem în funcțiune. La Școala Nicolești lucrările se vor desfășura pe parcursul verii”, declară primarul Ion Ionescu.
Pe plan local continuă lucrările la proiectul de asfaltare a 10,5 km de drumuri comunale, derulat prin OG 28. Proiectul a fost sistat în 2016, după finalizarea asfaltării tronsoanelor de drumuri. În prezent sunt realizate doar lucrări de artă în completarea procesului de modernizare a drumurilor. Este vorba de execuția unor ziduri de sprijin, gabioane și șanțuri de-a lungul căilor de acces.
Pe de altă parte, autoritățile din Cicănești și cetățenii comunei se pregătesc de sărbătoare! Pe 17 iunie va avea loc o nouă ediție a sărbătorii locale – Tamașiana, prilej de reuniune pentru fiii satului și locuitorii comunei. Oamenii din Cicănești se pot mândri cu faptul că au instituit o adevărată tradiție în serbarea Zilei Comunei în a treia duminică a lunii iunie. Tamașiana ajunge anul acesta la ce de-a XXXVII-a ediție! Autoritățile locale îi așteaptă pe cetățeni și oaspeții ce vor participa la eveniment în poiana de la marginea pădurii Tamaș, cu un spectacol susținut de diverși interpreți locali și ansambluri folclorice. În aceeași zi, în localitate, va avea loc și ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului Marii Uniri, moment în care vor fi omagiați eroii din comună căzuți în Primul Război Mondial.