vulturestiO nouă lucrare de modernizare a infrastructurii de circulație din comună a demarat în luna mai. Este vorba de asfaltarea DC 51 Vulturești-Bârzești, investiție realizată din bugetul administrației locale.
”De curând a fost semnat contractul pentru execuție, lucrările au început de vreo două săptămâni. Asfaltarea drumului trebuie finalizată în decurs de șase luni, conform proiectului, dar sunt convinsă că lucrările vor fi gata mai repede. DC 51 Vulturești-Bârzești este o cale de acces extrem de utilă pentru transportul școlar și pentru cei care fac naveta la Uzina Dacia”, declară primărița Irina Poșircă. Referitor la proiectul finanțat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2, modernizare drumuri de interes local, acesta se află în faza derulării procedurilor de achiziție.

În altă ordine de idei, Ziua Eroilor a fost serbată cu onoarea cuvenită în comuna Vulturești. Autoritățile locale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor de la școala din Vulturești, iar preoții din localitate au ținut o slujbă religioasă pentru pomenirea celor căzuți pe câmpurile de luptă. De asemenea, copiii de la școală au oferit oaspeților un program artistic cu specific patriotic.

Mistreții fac prăpăd
De ceva timp, autoritățile din Vulturești se confruntă cu probleme din cauza mistreților care coboară din păduri și distrug culturile oamenilor. Înfometate, animalele sălbatice au ajuns chiar și până la șoseaua principală din comună. ”Sunt numeroase culturi de cartofi și porumb distruse de mistreți. Am mai avut și în anii trecuți probleme cu ei, dar niciodată nu au venit atât de devreme; anul trecut au venit în toamnă când recoltarea era gata. Acum au venit din primăvară, au scos din pământ semințele sădite, au distrus plantațiile. Au apărut chiar și la șosea. Sunt foarte mulți și nu au ce mânca, râmă și distrug tot cele iese în cale”, completează primărița Irina Poșircă. Problema a fost semnalată reprezentanților Prefecturii Argeș.