rociuLa Rociu au demarat lucrările la unul dintre cele trei obiective de investiții pentru care administrația locală a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare locală – II. Este vorba de podul peste pârâul Mozacu, de pe Drumul Comunal 104, investiție în valoare de aproape 650.000 de lei.
Podul va avea o lungime de 12 metri și o lățime de 6 metri și face legătura cu localitatea Rătești, iar de aici cu Autostrada Pitești-București. Termenul de finalizare a investiției este decembrie anul acesta. De asemenea, administrația din Rociu are depusă la Guvern documentația și solicitarea de finanțare pentru asfaltarea drumului pe care se află acest pod, pe o lungime de 2,7 km.

Culturile agricole, afectate de secetă
În ciuda vremii instabile din această perioadă, precipitațiile căzute în sudul județului nu au fost extrem de însemnate cantitativ, astfel că la culturile de primăvară – porumb, floarea soarelui, mazăre, soia, lucernă etc, s-a instalat seceta. “Ar fi nevoie unde la 50 d elitri de ap[ pe metrul pătrat pentru refacerea umidității în sol”, apreciază edilul șef din Rociu, Aurel Bălășoiu. Nici culturile de grâu nu arată prea bine, și aici anunțându-se o recoltă mai slabă decât anul trecut, din pricina fenomenului de băltire înregistrat în primele luni ale primăverii, în urma unor precipitații abundente.
În schimb, administrația din Rociu a oferit tuturor agricultorilor beneficiari ai subvențiilor pentru plata pe suprafață, cât și a celor din sectorul zootehnic sprijinul necesar depunerii la timp a cererilor pentru plata acestor ajutoare financiare oferite de Uniunea Europeană. De aceste subvenții beneficiază peste 300 de fermieri din Rociu.