stoenestiAdministrația publică a comunei Stoenești se apropie încet, dar sigur, de implementarea unui proiect de maxim interes pentru cetățeni: introducerea rețelei de gaze naturale în localitate. Autoritățile se ocupă în prezent de procedurile de achiziție, urmând ca în 2019 să fie identificată sursa de finanțare și să se facă achiziția lucrărilor de execuție.

”Suntem în faza de achiziție a proiectării pentru lucrările de introducere a gazelor naturale în comuna Stoenești. Rețeaua va fi amenajată de-a lungul magistralei comunei, cuprinzând șoseaua națională și drumul județean, pe o lungime de aproximativ 18 km. Este obligatoriu ca proiectul să fie realizat de o firmă specializată, agreată de furnizorii de gaze naturale și de către Ministerul Economiei. Anul acesta ne vom ocupa de achiziția proiectului, iar anul viitor de execuția lucrărilor. Trebuie să avem o soluție sigură de finanțare a lucrării. O asemenea investiție se poate face doar din bugetul local. De aceea ne străduim să gestionăm cât mai bine resursele financiare, să facem economii, astfel încât să putem derula investiția la rețeaua de gaze”, precizează primarul Ion Marin.
Pe de altă parte, un alt proiect important, introducerea canalizării și reabilitarea rețelei de apă din comună, se află în faza organizării licitației pentru atribuirea lucrărilor. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2.
Nu în ultimul rând, de Ziua Eroilor, autoritățile locale și cetățenii comunei au cinstit memoria celor ce și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru întregirea țării. La cele două Monumente ale Eroilor din localitate au avut loc acțiuni comemorative care au cuprins slujbe religioase și momente cu specific patriotic prezentate de elevii școlilor. Ulterior, la Căminul Cultural Stoenești, peste 600 de persoane au participat la parastasul organizat de autoritățile locale în memoria eroilor căzuți la datorie.