nucsoaraLucrări în ritm accelerat la modernizarea DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădet, investiție derulată cu fonduri guvernamentale. Firma care se ocupă de asfaltarea drumului a alocat forță de muncă și utilaje suplimentare pentru acest obiectiv, astfel că este posibil ca modernizarea drumului să fie gata în toamnă.

”S-au început lucrările și la tronsonul de drum dinspre Gruiu. Mă refer la lucrările de artă premergătoare asfaltării: zidurile de susținere, schimbarea tuburilor și amenajarea gabioanelor. În prezent se lucrează din ambele capete ale drumului, iar peste trei săptămâni vor demara lucrările și pe tronsonul de la mijloc. Constructorul s-a angajat că asfaltarea va fi gata în septembrie. Acum, că vor mai rămâne lucrări mai mici, în completarea asfaltului, acestea pot fi executate și ulterior”, declară primarul Ion Cojocaru. Investiția presupune asfaltarea a 7 km de drum comunal. În plus, în luna iunie, se vor finaliza lucrările de asfaltare a Drumului Rozelor, cale de acces de interes local. Astfel, cu fonduri din bugetul local, autoritățile din Nucșoara au asfaltat un tronson de circa 500 de metri. De asemenea, în această perioadă continuă lucrările la proiectul finanțat prin PNDL 2 – alimentarea cu apă a satului Slatina.
La sugestia cetățenilor comunei, primarul Ion Cojocaru a stabilit data la care în localitate va ajunge și va fi aprinsă Flacăra Centenarului Marii Uniri, ceremonie ce va avea loc anul acesta în toate localitățile din județ. Evenimentul va avea loc pe 26 octombrie, de sărbătoarea Sf. Dumitru, detaliile urmând a fi puse la punct în perioada următoare.
În altă ordine de idei, o problemă cu care se confruntă aparatul administrativ al comunei Nucșoara este aceea a volumului mare de muncă în raport cu numărul angajaților din Primărie. Autoritățile locale fac eforturi să compenseze deficitul de personal, programul de lucru fiind unul destul de solicitant.