racaPrimele lucrări pentru modernizarea drumurilor comunale incluse în proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2 au fost realizate în luna mai. ”Au fost pietruiți 1,5 km pe DC 436, în satul Râca, în vederea pregătirii pentru asfaltare. După ce se va turna asfaltul aici, constructorul se va muta pe celelalte două drumuri, DC 438 și DC 429. În total vor fi asfaltați 7,5 km de drumuri comunale, sperăm noi până la finalul toamnei să fie gata toate lucrările”, declară primarul Georgel Burcea.

De finalizare se apropie proiectul de introducere a canalizării în comună. Investiția este realizată în proporție de 80%, în prezent lucrându-se la stația de epurare a sistemului de canalizare.
Un alt proiect, de această dată finanțat din fonduri europene, ar putea deveni realitate anul acesta în comuna Râca. Este vorba de amenajarea unui teren sintetic de sport, lângă școala gimnazială. Autoritățile locale așteaptă răspunsul AFIR cu privire la aprobarea finanțării necesare derulării proiectului. Suma standard alocată pentru astfel de proiecte este de 53.000 de euro.
Pe de altă parte, vești îmbucurătoare vin dinspre domeniul agricol, acolo unde ploile de la mijlocul lunii mai au ajutat culturile de grâu, porumb și floarea soarelui, anunțând o producție bună pentru anul în curs.
Demn de menționat este și faptul că anul acesta, pe data de 19 iulie, atunci când se împlinesc 502 de ani de la prima atestare documentară a localității Râca, în comună va fi aprinsă Flacăra Centenarului Marii Uniri.